Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Letra e parë drejtuar korintasve

Kapitujt

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16

Përmbajtja

 • 1

  • Përshëndetje (1-3)

  • Pavli falënderon Perëndinë për korintasit (4-9)

  • Nxitje për të qenë në unitet (10-17)

  • Krishti, tregues i fuqisë dhe i mençurisë së Perëndisë (18-25)

  • Të mburremi vetëm për Jehovain (26-31)

 • 2

  • Predikimi i Pavlit në Korint (1-5)

  • Epërsia e mençurisë së Perëndisë (6-10)

  • Njeriu që drejtohet nga fryma e Perëndisë kundrejt njeriut që drejtohet nga dëshirat e veta (11-16)

 • 3

  • Korintasit drejtohen ende nga dëshirat e veta (1-4)

  • Perëndia e bën të rritet (5-9)

   • Bashkëpunëtorë të Perëndisë (9)

  • Të ndërtojmë me materiale zjarrduruese (10-15)

  • Ju jeni tempulli i Perëndisë (16, 17)

  • Mençuria e botës​—marrëzi në sytë e Perëndisë (18-23)

 • 4

  • Kujdestarët duhet të jenë besnikë (1-5)

  • Përulësia e shërbëtorëve të krishterë (6-13)

   • «Mos shko përtej gjërave të shkruara» (6)

   • Të krishterët​—teatër për botën (9)

  • Pavli kujdeset për fëmijët e tij në besim (14-21)

 • 5

  • Një çështje imoraliteti seksual (1-5)

  • Pak majá e bën të vijë gjithë brumin (6-8)

  • Të hiqet i ligu (9-13)

 • 6

  • Të krishterët hedhin në gjyq njëri-tjetrin (1-8)

  • Ata që nuk do ta trashëgojnë Mbretërinë (9-11)

  • Jepini lavdi Perëndisë me trupin tuaj (12-20)

   • «Ikni nga imoraliteti seksual!» (18)

 • 7

  • Këshilla për të pamartuarit dhe për të martuarit (1-16)

  • Qëndroni në po atë gjendje që ishit kur Perëndia ju thirri (17-24)

  • Të pamartuarit dhe vejushat (25-40)

   • Avantazhet e beqarisë (32-35)

   • Martohuni «vetëm në Zotërinë» (39)

 • 8

  • Ushqimi i ofruar idhujve (1-13)

   • Për ne ka një Perëndi të vetëm (5, 6)

 • 9

  • Pavli​—shembull si apostull (1-27)

   • «Mos i vër gojëz demit» (9)

   • ‘Mjerë unë po të mos predikoj!’ (16)

   • «Jam bërë çdo gjë për njerëz të çdo lloji» (19-23)

   • Vetëkontroll në garën e jetës (24-27)

 • 10

  • Shembuj paralajmërues nga historia e Izraelit (1-13)

  • Paralajmërim kundër idhujtarisë (14-22)

   • Tryeza e Jehovait, tryeza e demonëve (21)

  • Liria jonë dhe konsiderata për të tjerët (23-33)

   • «Gjithçka bëjeni për lavdi të Perëndisë» (31)

 • 11

  • «Bëhuni imituesit e mi» (1)

  • Kryesia dhe mbulimi i kokës (2-16)

  • Darka e Zotërisë (17-34)

 • 12

  • Dhuratat e frymës (1-11)

  • Një trup, shumë gjymtyrë (12-31)

 • 13

  • Dashuria​—një udhë që i tejkalon të tjerat (1-13)

 • 14

  • Dhuratat e profetizimit dhe të gjuhëve (1-25)

  • Mbledhje të rregullta të krishtere (26-40)

   • Vendi që zënë gratë në kongregacion (34, 35)

 • 15

  • Ringjallja e Krishtit (1-11)

  • Ringjallja​—baza e besimit (12-19)

  • Ringjallja e Krishtit është garanci (20-34)

  • Krijesat me trup prej mishi e gjaku, krijesat qiellore (35-49)

  • Trupi i pavdekshëm dhe trupi i pashkatërrueshëm (50-57)

  • Shumë për të bërë në veprën e Zotërisë (58)

 • 16

  • Mbledhja e kontributit për të krishterët në Jerusalem (1-4)

  • Udhëtimet e ardhshme të Pavlit (5-9)

  • Vizitat e ardhshme të Timoteut dhe të Apolit (10-12)

  • Nxitje dhe përshëndetje (13-24)