Ayub 14:1-22

  • Ayub neruské omongané (1-22)

    • Manungsa uripé singkat lan kebak masalah (1)

    • ’Wit bakal thukul manèh’ (7)

    • ”Tulung Njenengan ndhelikké aku ing njero Kuburan” (13)

    • ”Nèk manungsa mati, apa dhèwèké isa urip manèh?” (14)

    • Gusti Allah bakal kangen karo ciptaané (15)

14  Manungsa sing dilairké wong wédokUripé singkat+ lan akèh masalah.*+   Dhèwèké kaya kembang sing mekar, terus akhiré dadi layu,*+Dhèwèké kaya bayangan sing suwé-suwé ilang.+   Njenengan terus ngawasi dhèwèké,Lan nggawa dhèwèké* bèn isa diadili.*+   Apa wong sing dosa isa nglairké wong sing ora dosa?+ Ora.   Nèk uripé manungsa wis ditentokké mung singkat,Jumlah sasiné ana ing tangan-Mu. Njenengan wis nentokké batas umuré manungsa, lan manungsa ora isa ngliwati batas kuwi.+   Aja ngawasi dhèwèké manèh bèn dhèwèké isa istirahat,Nganti dhèwèké ngrampungké gawéané ing dina kuwi kaya buruh upahan.+   Nèk wit ditegor,Awaké dhéwé isih isa berharap wit kuwi bakal thukul manèh,Lan cabang-cabangé bakal terus thukul.   Akaré dadi tuwa ing njero lemahLan bonggolé mati ing njero lemah.   Ning, nèk kena banyu sithik waé, wit kuwi isa thukul manèh. Wit kuwi bakal metu cabang-cabangé, kaya tanduran anyar. 10  Ning, manungsa mati lan ora isa apa-apa manèh. Nèk manungsa mati, dhèwèké ana ing endi?+ 11  Banyu ora ana manèh ing laut,Kali dadi asat lan garing. 12  Manungsa ya mati lan ora tangi manèh.+ Nganti langit ora ana manèh, manungsa ora bakal tangi Utawa digugah saka turuné.+ 13  Tulung Njenengan ndhelikké aku ing njero Kuburan,*+Tulung dhelikna aku nganti Njenengan ora nesu manèh,Lan tulung Njenengan nentokké batas wektu kanggo aku lan ngéling-éling aku.+ 14  Nèk manungsa mati, apa dhèwèké isa urip manèh?+ Aku bakal ngentèni saksuwéné aku dadi budhak*Nganti aku dibébaské.+ 15  Njenengan bakal ngundang* aku, lan aku bakal njawab.+ Njenengan bakal kangen karo aku, merga Njenengan sing nyiptakké aku. 16  Ning, saiki Njenengan terus ngawasi kabèh tumindakku. Njenengan mung nggatèkké dosaku. 17  Njenengan nyimpen pelanggaranku kaya nyimpen kuwi ing tas sing ditalèni kenceng,Lan Njenengan nyimpen kesalahanku.* 18  Kaya gunung sing ambruk lan hancur,Kaya watu sing ucul saka panggonané, 19  Kaya banyu sing nggerus watu,Lan kaya aliran banyu sing nggawé lemah dadi katut,Ya ngono kuwi Njenengan nggawé manungsa ora nduwé harapan manèh. 20  Njenengan ngalahké dhèwèké nganti dhèwèké mati.+ Njenengan ngubah penampilané lan ngongkon dhèwèké lunga. 21  Anak-anaké lanang dihormati, tapi dhèwèké ora ngerti. Anak-anaké lanang direndhahké, tapi dhèwèké ora ngerti.+ 22  Dhèwèké ngrasakké susah lan sedhihMung pas dhèwèké isih urip.”

Katrangan Tambahan

Utawa ”lan wareg ngrasakké kuwatir”.
Utawa mungkin ”dipethik”.
Lit.: ”aku”.
Utawa ”nggawa dhèwèké ing pengadilan bèn dadi lawan-Mu”.
Utawa ”Syéol”. Deloken Daftar Istilah.
Maksudé, ing njero kuburan.
Utawa ”nyeluk”.
Lit.: ”Njenengan nèmpèl kesalahanku nganggo lém”.