Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Kënga e Solomonit

Kapitujt

1 2 3 4 5 6 7 8

Përmbajtja

 • SHULAMITJA NË KAMPIN E MBRETIT SOLOMON (1:1–3:5)

  • 1

   • Më e bukura këngë (1)

   • Shulamitja (2-7)

   • Bijat e Jerusalemit (8)

   • Mbreti (9-11)

    • «Për ty stoli ari do të bëjmë» (11)

   • Shulamitja (12-14)

    • ‘Si një qese aromatizuese plot mirrë është i shtrenjti im’ (13)

   • Bariu (15)

    • «Sa e bukur je, o e dashura ime!»

   • Shulamitja (16, 17)

    • «Sa i bukur je ti, o i shtrenjti im!» (16)

  • 2

   • Shulamitja (1)

    • ‘Veç një lule shafrani jam’

   • Bariu (2)

    • ‘Si një zambak është e shtrenjta ime’

   • Shulamitja (3-14)

    • ‘Mos e zgjoni dashurinë derisa ajo të çelë vetë’ (7)

    • Citohen fjalët e bariut (10b-14)

     • «O bukuroshja ime, eja të ikim bashkë» (10b, 13)

   • Vëllezërit e shulamites (15)

    • «Zërini dhelprat»

   • Shulamitja (16, 17)

    • «I shtrenjti im është imi dhe unë jam e tija» (16)

  • 3

   • Shulamitja (1-5)

    • ‘Netëve, dashurinë e zemrës sime kërkova’ (1)

 • SHULAMITJA NË JERUSALEM (3:6–8:4)

  • 3

   • Bijat e Sionit (6-11)

    • Përshkruhet procesioni i Solomonit

  • 4

   • Bariu (1-5)

    • «Sa e bukur je, o e dashura ime!» (1)

   • Shulamitja (6)

   • Bariu (7-16a)

    • «Nusja ime, ti zemrën ma ke rrëmbyer» (9)

   • Shulamitja (16b)

  • 5

   • Bariu (1a)

   • Gratë e Jerusalemit (1b)

    • «Dehuni me shprehje dashurie!»

   • Shulamitja (2-8)

    • Tregon ëndrrën e saj

   • Bijat e Jerusalemit (9)

    • «Pse i shtrenjti yt është më i mirë se gjithë të tjerët?»

   •  Shulamitja (10-16)

    • «Ndër dhjetë mijë veta bie në sy» (10)

  • 6

   • Bijat e Jerusalemit (1)

   • Shulamitja (2, 3)

    • «Unë jam e të shtrenjtit tim dhe i shtrenjti im është imi» (3)

   • Mbreti (4-10)

    • «Ti je e bukur si Tirzahu» (4)

    • Citohen fjalët e grave (10)

   • Shulamitja (11, 12)

   • Mbreti (dhe të tjerët) (13a)

   • Shulamitja (13b)

   • Mbreti (dhe të tjerët) (13c)

  • 7

   • Mbreti (1-9a)

    • ‘Sa e këndshme je, o vajzë e dashur’ (6)

   • Shulamitja (9b-13)

    • «Unë jam e të shtrenjtit timdhe ai më dëshiron vetëm mua» (10)

  • 8

   • Shulamitja (1-4)

    • «Ah, sikur të ishe si një nga vëllezërit e mi» (1)

 • SHULAMITJA KTHEHET DHE TREGON SE ËSHTË BESNIKE (8:5-14)

  • 8

   • Vëllezërit e Shulamites (5a)

    • ‘Kush është kjo që është mbështetur tek i shtrenjti i saj?’

   • Shulamitja (5b-7)

    • «Dashuria është e fortë sa vdekja» (6)

   • Vëllezërit e Shulamites (8, 9)

    • «Po të jetë mur, . . . por, po të jetë derë, . . .» (9)

   • Shulamitja (10-12)

    • «Unë jam mur» (10)

   • Bariu (13)

    • ‘Lërmë ta dëgjoj zërin’

   • Shulamitja (14)

    • «Vrapo shpejt si gazela»