Kalo te përmbajtja

Kalo te përmbajtja

Libri i Hozesë

Kapitujt

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14

Përmbajtja

 • 1

  • Gruaja e Hozesë dhe fëmijët që lindi (1-9)

   • Jezreli (4), Lo-Ruhama (6) dhe Lo-Ami (9)

  • Shpresa e rivendosjes dhe e unitetit (10, 11)

 • 2

  • Izraeli jobesnik ndëshkohet (1-13)

  • Jehovai është gati ta marrë sërish Izraelin si bashkëshorten e tij (14-23)

   • «Ti do të më quash Burri im» (16)

 • 3

  • Hozea shpengon gruan e tij kurorëshkelëse (1-3)

  • Izraeli do të kthehet te Jehovai (4, 5)

 • 4

  • Çështja ligjore e Jehovait kundër Izraelit (1-8)

   • Në vend s’ka njohuri për Perëndinë (1)

  • Idhujtaria dhe sjellja imorale e Izraelit (9-19)

   • Sjellja imorale të largon nga udha e drejtë (12)

 • 5

  • Gjykimi ndaj Efraimit dhe Judës (1-15)

 • 6

  • Thirrje për t’u kthyer te Jehovai (1-3)

  • Dashuria besnike e popullit zhduket shpejt (4-6)

   • Dashuria besnike më e mirë se flijimi (6)

  • Sjellja e turpshme e njerëzve (7-11)

 • 7

  • Përshkruhet ligësia e Efraimit (1-16)

   • S’ka shpëtim nga rrjeta e Perëndisë (12)

 • 8

  • Korrin pasojat e idhujtarisë (1-14)

   • Erë mbjellin, shtrëngatë korrin (7)

   • Izraeli e ka harruar Bërësin e tij (14)

 • 9

  • Perëndia e hedh poshtë Efraimin për shkak të mëkateve të tij (1-17)

   • I kushtohen perëndisë së turpshëm (10)

 • 10

  • Izraeli, një hardhi e degraduar, do të shkatërrohet (1-15)

   • Mbjellin dhe korrin (12, 13)

 •  11

  • Dashuria e Perëndisë për Izraelin që nga djalëria (1-12)

   • «Nga Egjipti e thirra tim bir» (1)

 • 12

  • Efraimi duhet të kthehet te Jehovai (1-14)

   • Jakobi ndeshet me Perëndinë (3)

   • Jakobi qan për të marrë pëlqimin e Perëndisë (4)

 • 13

  • Efraimi idhujtar harron Jehovain (1-16)

   • «Ku janë thumbat e tu, o Vdekje?» (14)

 • 14

  • Thirrje për t’u kthyer te Jehovai (1-3)

   • Ofrojnë lëvdimin e buzëve (2)

  • Jobesnikëria e Izraelit shërohet (4-9)