Hageu 2:1-23

 • Tempulli i dytë do të mbushet me lavdi (1-9)

  • Shkunden të gjitha kombet (7)

  • Thesaret e kombeve do të vijnë (7)

 • Rindërtimi i tempullit sjell bekime (10-19)

  • Shenjtëria s’mund të kalojë nga një objekt i pastër në një të papastër (10-14)

 • Një mesazh për Zorobabelin (20-23)

  • «Do të të bëj si një unazë me vulë» (23)

2  Muajin e 7-të, ditën e 21-të të muajit, Jehovai i drejtoi këtë fjalë profetit Hagé:+  «Pyete, të lutem, guvernatorin e Judës,+ Zorobabelin,+ birin e Shealtielit, dhe kryepriftin Josi,+ birin e Jehozadakut,+ si edhe pjesën tjetër të popullit:  ‘Kush nga ju e ka parë këtë shtëpi* në ditët e saj të lavdishme?+ Si ju duket tani? A nuk mendoni se në krahasim me të mëparshmen është asgjë?+  Por ji i fortë,* o Zorobabel,​—thotë Jehovai.—​Ji i fortë edhe ti, o kryeprift Josi, bir i Jehozadakut! Ji i fortë, mbarë ti popull+ dhe futju punës,​—thotë Jehovai. Se unë jam me ju,+​—thotë Jehovai i ushtrive.—​  Mos harroni çfarë ju premtova kur dolët nga Egjipti+ dhe se fryma ime qëndron mes jush.*+ Mos kini frikë!’+  Se kështu thotë Jehovai i ushtrive: ‘Pas pak, unë do t’i shkund edhe një herë qiejt, dheun, detin dhe tokën e thatë.+  Do të shkund gjithë kombet, dhe thesaret* e të gjitha kombeve do të vijnë në shtëpinë time,+ e unë do ta mbush atë me lavdi,+​—thotë Jehovai i ushtrive.  Argjendi është imi dhe ari është imi,​—thotë Jehovai i ushtrive.  Në të ardhmen, kjo shtëpi do të ketë më shumë lavdi se e para,+​—thotë Jehovai i ushtrive. Dhe unë do t’i jap paqe këtij vendi’,+​—thotë Jehovai i ushtrive.» 10  Ditën e 24-t të muajit të 9-të, vitin e 2-të të Darit, Jehovai i drejtoi këtë fjalë profetit Hagé:+ 11  «Kështu thotë Jehovai i ushtrive: “Të lutem, pyeti priftërinjtë për ligjin:+ 12  ‘Nëse dikush mban mish të shenjtë në palën e rrobës, dhe rroba e tij prek bukë, gjellë, verë, vaj ose ndonjë ushqim tjetër, a do të bëhen edhe këto të shenjta?’”» Priftërinjtë u përgjigjën: «Jo!» 13  Pastaj Hageu pyeti: «Po nëse dikush është i papastër, ngaqë ka prekur një të vdekur,* dhe prek një prej këtyre gjërave, a do të bëhet edhe ajo e papastër?»+ Priftërinjtë u përgjigjën: «Po, do të bëhet.» 14  Atëherë Hageu tha: «Ja si është ky popull, ja si është ky komb në sytë e mi dhe gjithë puna e duarve të tyre; çdo flijim që paraqitin është i papastër,​—thotë Jehovai. 15  Por që sot e tutje, ju lutem, shqyrtoni me gjithë zemër* se në ç’gjendje ishit para se të vihej gur mbi gur në tempullin e Jehovait.+ 16  Kur dikush shkonte te një grumbull me drithë, priste të nxirrte 20 thasë, por merrte vetëm 10; kur dikush shkonte te shtypësja e rrushit për të nxjerrë 50 qypa, merrte vetëm 20;+ 17  gjithë punën e duarve tuaja, unë e goditja me erë zhuritëse,+ vrug* dhe breshër, por askush prej jush nuk u kthye tek unë,​—thotë Jehovai. 18  Ju lutem, shqyrtoni me gjithë zemër* që sot e tutje, që nga dita e 24-t e muajit të 9-të, dita kur u hodh themeli i tempullit të Jehovait,+ po, shqyrtojeni me gjithë zemër këtë: 19  a ka ende farë në depo?*+ Hardhia, fiku, shega dhe ulliri nuk kanë dhënë ende fryt, apo jo? Që sot e tutje, unë do t’ju bekoj.»+ 20  Fjala e Jehovait iu drejtua për herë të dytë Hageut, ditën e 24-t të muajit:+ 21  «Thuaji Zorobabelit, guvernatorit të Judës: ‘Unë do të shkund qiejt dhe tokën.+ 22  Do të përmbys fronet e mbretërve dhe do të zhduk forcën e mbretërive të kombeve.+ Do të kthej përmbys karrocat dhe kalorësit e tyre, dhe secili do të marrë fund prej shpatës së vëllait të vet.’+ 23  Jehovai i ushtrive thotë: ‘O shërbëtori im Zorobabel,+ bir i Shealtielit,+ atë ditë do të të marr e do të të bëj si një unazë me vulë,*​—thotë Jehovai,—​sepse ty të kam zgjedhur’,​—thotë Jehovai i ushtrive.»

Shënime në fund të faqes

Ose «tempull».
Ose «ji guximtar».
Një mundësi tjetër «se fryma ime qëndronte mes jush».
Ose «gjërat e çmuara; gjërat e dëshirueshme».
Ose «një shpirt». Shih Fjalorthin.
Ose «shikoni me kujdes».
Ose «shikoni me kujdes».
Ose «gropën e grurit?»
Shih Fjalorthin, «Unaza me vulë».