Roma 5:1-21

  • Nduwé hubungan sing apik karo Gusti Allah liwat Kristus (1-11)

  • Mati merga Adam, urip merga Kristus (12-21)

    • Dosa lan kematian nyebar marang kabèh wong (12)

    • Tumindak bener siji sing nggawé kabèh wong isa dianggep bener (18)

5  Saiki, awaké dhéwé wis dianggep bener merga nduwé iman.+ Mula, awaké dhéwé isa nduwé hubungan sing apik* karo Gusti Allah liwat Yésus Kristus Gustiné awaké dhéwé.+  Merga nduwé iman marang Yésus, awaké dhéwé isa nyedhak marang Gusti Allah, lan Gusti Allah bakal apikan banget marang awaké dhéwé.+ Awaké dhéwé isa ngrasa seneng* merga awaké dhéwé nduwé harapan nampa kemuliaan saka Gusti Allah.  Sakliyané kuwi, awaké dhéwé ya isa ngrasa seneng* wektu ngalami kesusahan,+ merga awaké dhéwé ngerti nèk kesusahan kuwi isa nggawé awaké dhéwé sabar.+  Nèk awaké dhéwé sabar, Gusti Allah bakal seneng. Nèk Gusti Allah seneng karo awaké dhéwé,+ awaké dhéwé dadi nduwé harapan.+  Harapan kuwi ora bakal nggawé awaké dhéwé kecéwa.+ Kuwi merga Gusti Allah wis mènèhi awaké dhéwé roh suciné kanggo mbuktèkké nèk Dhèwèké sayang karo awaké dhéwé.+  Malah, wektu awaké dhéwé isih dosa,*+ Kristus mati kanggo wong-wong dosa ing wektu sing wis ditentokké Gusti Allah.  Mungkin ana wong sing gelem mati kanggo wong sing apik, ning jarang banget ana wong sing gelem mati kanggo wong sing bener.  Tapi, Kristus mati kanggo awaké dhéwé sing isih dosa iki. Kuwi bukti nèk Gusti Allah sayang karo awaké dhéwé.+  Mula, merga awaké dhéwé wis dianggep bener karo Gusti Allah liwat getihé Yésus,+ awaké dhéwé isa yakin nèk bakal dislametké wektu Gusti Allah nesu.+ 10  Senajan awaké dhéwé iki mungsuhé Gusti Allah, awaké dhéwé isa dadi kancané Gusti Allah merga kematiané Anaké.+ Awaké dhéwé isa tambah yakin nèk bakal dislametké merga Yésus urip. 11  Sakliyané kuwi, awaké dhéwé ya seneng merga nduwé hubungan sing apik karo Gusti Allah.+ Kuwi isa kelakon merga apa sing wis ditindakké Gusti Allah liwat Yésus. 12  Dosa mlebu ing donya liwat wong siji, lan kematian nyebar liwat dosa kuwi.+ Kuwi sebabé kabèh wong bakal mati merga kabèh wong wis dosa.+ 13  Dosa wis ana ing donya sakdurungé Hukum Musa ana, ning ora ana wong sing isa ditudhuh nindakké dosa nèk ora ana hukum.+ 14  Senajan ngono, kematian wis nguwasani kabèh wong, kèt Adam nganti Musa, malah ya nguwasani wong-wong sing ora nindakké dosa kaya Adam. Adam kuwi kaya wong sing bakal teka.+ 15  Hadiah saka Gusti Allah kuwi ora kaya dosané Adam. Wong akèh mati merga dosané wong siji. Ning, merga Gusti Allah lan Yésus Kristus+ wis apikan banget, akèh wong isa éntuk manfaat+ sing gedhé saka hadiahé Gusti Allah. 16  Sakliyané kuwi, manfaaté hadiah kuwi ora kaya akibat saka dosané wong siji kuwi.+ Dosané wong siji kuwi nggawé kabèh wong dianggep salah.+ Ning, hadiah saka Gusti Allah sing diwènèhké sakwisé wong akèh dadi dosa nggawé wong akèh dianggep bener.+ 17  Merga dosané wong siji kuwi, dosa nguwasani wong-wong kaya raja.+ Ning, sipaté Gusti Allah sing apikan banget lan hadiah sing diwènèhké bèn awaké dhéwé dianggep bener+ kuwi luwih gedhé lan luwih apik. Wong-wong sing nampa kuwi bakal urip lan mréntah dadi raja+ merga Yésus Kristus.+ 18  Dosa siji nggawé kabèh wong dihukum mati.+ Tumindak bener siji nggawé kabèh wong isa dianggep bener+ lan urip.+ 19  Wong siji sing ora manut karo Gusti Allah nyebabké akèh wong dadi dosa.+ Wong siji sing manut karo Gusti Allah nggawé akèh wong dianggep bener.+ 20  Hukum Musa diwènèhké kanggo nduduhké nèk dosané manungsa kuwi akèh banget.+ Ning, pas dosa saya akèh, sipaté Gusti Allah sing apikan banget ya dadi luwih akèh. 21  Dosa lan kematian nguwasani wong-wong.+ Sipaté Gusti Allah sing apikan banget ya nguwasani wong-wong bèn wong-wong isa dianggep bener. Mula, wong-wong isa urip saklawasé merga Yésus Kristus Gustiné awaké dhéwé.+

Katrangan Tambahan

Utawa mungkin ”awaké dhéwé rukun”.
Utawa mungkin ”Awaké dhéwé ngrasa seneng”.
Utawa mungkin ”awaké dhéwé ngrasa seneng”.
Lit.: ”isih lemah”.