1 Timotius 2:1-15

  • Ndongakké kabèh wong (1-7)

    • Gusti Allah siji, lan perantara siji (5)

    • Tebusan (6)

  • Petunjuk kanggo wong lanang lan wong wédok (8-15)

    • Nganggo klambi sing sederhana (9, 10)

2  Sing pertama, aku njaluk bèn kowé ndongakké kabèh wong, njaluk bantuané Gusti Allah, lan ngucap syukur marang Gusti Allah.  Aku ya njaluk bèn kowé ndongakké raja-raja lan para pemimpin+ bèn awaké dhéwé isa urip tenang lan tentrem wektu ngabdi marang Gusti Allah saktulusé ati lan isa tenanan+ nindakké apa waé.*  Gusti Allah+ sing nylametké awaké dhéwé nganggep nèk iki apik lan nyenengké Dhèwèké.  Dhèwèké péngin bèn kabèh wong dislametké+ lan nduwé pengetahuan sing bener soal apa sing bener.  Ana Gusti Allah siji,+ lan perantara siji+ ing antarané Gusti Allah lan manungsa,+ yaiku Kristus Yésus.+ Dhèwèké kuwi manungsa  sing ngorbanké uripé dadi tebusan* kanggo kabèh wong.+ Wong-wong bakal ngomongké soal kuwi ing wektu sing ditentokké.  Aku dipilih dadi penginjil+ lan rasul+ bèn isa ngomongké soal kuwi. Dadi, aku isa mulang bangsa-bangsa+ liya soal iman lan apa sing bener. Apa sing tak omongké iki bener, aku ora ngapusi.  Mula, aku péngin bèn ing saben panggonan, wong lanang sing setya terus ndonga,*+ ora karo nesu+ utawa padu.+  Wong wédok kudu dandan nganggo klambi sing pantes* lan sederhana. Wektu dandan, wong wédok ya kudu nduwé pertimbangan sing apik. Gaya rambuté aja sing anèh-anèh. Aja nganggo emas, mutiara, utawa klambi sing larang banget.+ 10  Ning, bèn kétok ayu, wong wédok kudu nindakké apa sing apik, kaya sing kuduné ditindakké wong wédok sing ngabdi marang Gusti Allah.+ 11  Wektu diwulang,* wong wédok kudu tetep meneng* lan bener-bener tundhuk karo wong lanang.+ 12  Aku ora ngéntukké wong wédok mulang utawa nguwasani wong lanang. Wong wédok kudu tetep meneng.*+ 13  Adam digawé luwih dhisik, bar kuwi lagi Hawa.+ 14  Sakliyané kuwi, Adam ora kapusan, ning wong wédok kuwi sing bener-bener kapusan+ lan nglanggar préntahé Gusti Allah. 15  Tapi, nèk nduwé anak,+ wong wédok bakal éntuk manfaat merga kuwi nggawé dhèwèké ora nindakké sing èlèk. Ning, wong wédok kuwi* kudu tetep nduwé iman, nduwé katresnan, tetep suci, lan nduwé pertimbangan sing apik.+

Katrangan Tambahan

Utawa ”lan serius nindakké apa waé”.
Maksudé, rega sing padha karo apa sing ilang.
Utawa ”wong lanang sing ngangkat tangan sing setya”.
Utawa ”sing terhormat”.
Maksudé, diwulang ing jemaat.
Utawa ”tenang”.
Utawa ”tenang”.
Lit.: ”wong-wong kuwi”.