Titus 2:1-15

  • Naséhat kanggo wong sing wis tuwa lan wong sing isih enom (1-15)

    • Nolak apa waé sing ora cocog karo karepé Gusti Allah (12)

    • Semangat nindakké apa sing apik (14)

2  Ning, kowé kudu terus ngomongké apa sing sesuai karo ajaran sing bener.+  Wong-wong lanang sing wis tuwa kudu isa ngendhalèni kebiasaané, serius, nduwé pertimbangan sing apik, nduwé iman sing kuwat, nresnani wong liya, lan sabar ngadhepi kesusahan.  Tumindaké wong-wong wédok sing wis tuwa kudu ngajèni Gusti Allah. Wong-wong kuwi ya aja seneng mitnah, aja ketagihan ngombé anggur, lan kudu mulangké apa sing apik.  Dadi, wong-wong wédok kuwi isa mènèhi naséhat marang* wong-wong wédok sing luwih enom bèn nresnani bojoné, nresnani anak-anaké,  ngurusi omahé, nduwé pertimbangan sing apik, murni, nindakké apa sing apik, lan manut karo bojoné.+ Tujuané bèn omongané Gusti Allah ora dièlèk-èlèk.  Kowé kudu terus ngélikké wong-wong lanang sing luwih enom bèn nduwé pertimbangan sing apik.+  Ing kabèh tumindakmu, kowé kudu dadi conto soal nindakké apa sing apik. Kowé kudu serius wektu mulang soal apa sing murni.*+  Sing mbok wulangké kuwi kudu bener bèn ora ana sing nyalahké kowé.+ Wong-wong sing nentang ya bakal dadi isin merga ora isa ngomongké sing èlèk soal awaké dhéwé.+  Budhak-budhak kudu bener-bener tundhuk karo majikané,+ ngupaya nyenengké majikané, ora mbantah, 10  lan ora nyolong.+ Budhak-budhak kuwi kudu isa bener-bener dipercaya bèn budhak-budhak kuwi isa ngluhurké ajarané Gusti Allah sing nylametké awaké dhéwé.+ 11  Gusti Allah wis nduduhké sipaté sing apikan banget bèn kabèh wong isa dislametké.+ 12  Sipaté sing apikan kuwi nglatih awaké dhéwé kanggo nolak apa waé sing ora cocog karo karepé Gusti Allah lan nolak kepénginan sing ora apik saka donya iki.+ Kuwi ya nglatih awaké dhéwé bèn nduwé pertimbangan sing apik, nindakké apa sing bener, lan ngabdi marang Gusti Allah ing antarané wong-wong ing donya* iki.+ 13  Awaké dhéwé ya ngentèni harapan sing nyenengké+ lan ngentèni kemuliaan sing bakal diduduhké Gusti Allah sing Mahakuwasa lan Yésus Kristus sing nylametké awaké dhéwé. 14  Yésus Kristus wis masrahké uripé+ kanggo mbébaské*+ awaké dhéwé saka kabèh tumindak sing nglanggar hukum. Dhèwèké nggawé awaké dhéwé dadi resik bèn awaké dhéwé isa dadi umaté Gusti Allah sing istiméwa, sing semangat nindakké apa sing apik.+ 15  Kowé kudu terus mulang soal iki, mènèhi naséhat, lan ngélikké wong liya merga kowé nduwé wewenang+ kanggo nindakké kuwi. Aja nganti ana sing ngrèmèhké kowé.

Katrangan Tambahan

Utawa ”isa ngélingké; isa nglatih”.
Utawa mungkin ”mulang nganggo cara sing murni”.
Utawa ”sistem donya”. Deloken Daftar Istilah.
Lit.: ”nebus”.