Префрли се на текстот

Млади

Совети на темел на Библијата кои можат да ти помогнат да се справиш со разни предизвици и да стекнеш животни вештини. a

a Имињата на некои од личностите што се цитирани во овие статии се сменети.

МЛАДИТЕ ПРАШУВААТ

Како да ги подобрам моите комуникациски вештини?

Три предлози како да започнеш и да водиш разговор.

МЛАДИТЕ ПРАШУВААТ

Како да ги подобрам моите комуникациски вештини?

Три предлози како да започнеш и да водиш разговор.

Животни вештини

Младите прашуваат

Вообичаени прашања што ги поставуваат младите во врска со сексот, пријателите, родителите, училиштето и многу други теми.

Што велат некои млади

Можеби за првпат се соочуваш со одредени проблеми. Дознај што им помага на некои млади да излезат на крај со нив.

Поучни анимации

Дали некогаш си се нашол во толку тешка ситуација што не си знаел што да правиш? Ако да, овие видеоснимки може да ти помогнат да се справиш со проблемите со кои се соочуваш.

Работни листови за тинејџери

Овие работни листови можат да ти помогнат да се подготвиш за разни ситуации што се случуваат во животот.

Оживеј си ги библиските настани

Проекти што ќе ти помогнат живо да си ги претставиш библиските извештаи.

Младите прашуваат — 10 практични одговори

Прочитај практични совети и предлози кои ќе ти помогнат да имаш успешен живот.

Работни листови за проучување

Овие работни листови ќе ти помогнат да се увериш во библиските учења и да научиш како да им ги објасниш на другите.