Префрли се на текстот

Јеховини сведоци

македонски
 • Бишкек (Киргистан) — Јеховини сведоци го покажуваат видеоклипот Зошто да ја проучуваш Библијата? на киргиски јазик

  Основни податоци за Киргистан

  • Жители: 6.019.500

  • Јеховини сведоци: 5.178

  • Собранија: 69

  • Однос меѓу Јеховини сведоци и жители: 1 на 1.163

 • Областа Кунене (Намибија) — Јеховини сведоци ја нудат брошурата Запознај го Бог и живеј засекогаш на луѓе од племето Химба, кои зборуваат на јазикот хереро

  Основни податоци за Намибија

  • Жители: 2.459.000

  • Јеховини сведоци: 2.448

  • Собранија: 44

  • Однос меѓу Јеховини сведоци и жители: 1 на 1.004

 • Загреб (Хрватска) — разговор за надежта од Библијата

  Основни податоци за Хрватска

  • Жители: 4.240.000

  • Јеховини сведоци: 5.335

  • Собранија: 64

  • Однос меѓу Јеховини сведоци и жители: 1 на 795

 • Вајтемата Харбор (Окланд, Нов Зеланд) — неформално пренесување на пораката од Библијата на еден рибар

  Основни податоци за Нов Зеланд

  • Жители: 4.718.126

  • Јеховини сведоци: 14.242

  • Собранија: 186

  • Однос меѓу Јеховини сведоци и жители: 1 на 331

ОТВОРИ

„Оваа добра вест за царството ќе биде проповедана по целиот свет“ (Матеј 24:14)

ЗАТВОРИ

„Оваа добра вест за царството ќе биде проповедана по целиот свет“ (Матеј 24:14)

„Оваа добра вест за царството ќе биде проповедана по целиот свет“ (Матеј 24:14)

СВЕТО ПИСМО - ПРЕВОД НОВ СВЕТ

Читај ја Библијата онлајн

РАЗБУДЕТЕ СЕ!

Бр. 2, 2017 | Што се крие зад натприродното?

СТРАЖАРСКА КУЛА

Бр. 2, 2017 | Ќе го прифатиш ли најголемиот дар од Бог?

Кои се Јеховините сведоци?

Ние, Јеховините сведоци, доаѓаме од стотици различни култури и зборуваме најразлични јазици, но имаме заеднички цели. Пред сѐ, сакаме да го прославиме Јехова, Богот за кој се зборува во Библијата и Творецот на сѐ. Како христијани, се трудиме да живееме по примерот на Исус Христос. Сите Јеховини сведоци им помагаат на луѓето да дознаат нешто повеќе за Библијата и за Божјето Царство. Токму затоа што сведочиме, односно зборуваме за Јехова Бог и за неговото Царство, го носиме името Јеховини сведоци.

Добредојде на нашата страница! Овде можеш да ја читаш Библијата и да дознаеш нешто повеќе за нас и нашите верувања.

 

Брачни двојки и родители

Што вели Библијата за бракот меѓу лица од различна раса или националност?

Прочитај како Библијата покажува дека не е погрешно две лица од различна раса или националност да стапат во брак.

Тинејџери

Некои млади зборуваат за читањето на Библијата

Читањето понекогаш може да биде напорно, но вреди да ја читаме Библијата. Некои млади зборуваат за тоа како им користи читањето на Библијата.

Деца

Дозволи му на Јехова да те обучува

Бог може да те обучи и да те зајакне.

Побарај библиски курс

Проучувај ја Библијата во време и на место што тебе ти одговара.

Најди видеоклипови

Пребарувај во нашата видеотека.

Како се финансира вашето дело?

Дознај како светското проповедничко дело и понатаму расте, иако не се бараат прилози ниту десетоци.

Состаноци на Јеховините сведоци

Дознај каде се собираме и како изгледаат нашите состаноци

Наш предлог

Види ги најновите списанија и предложените изданија.

Видеоснимки на знаковен јазик

Проучувај ја Библијата со помош на видеоснимки на знаковен јазик.