Префрли се на текстот

Мир и среќа

Кога ќе наидеме на тешки проблеми, можеби ни се чини дека е невозможно да бидеме среќни и да имаме мир. Сепак, Библијата им помогнала на многу луѓе да се справат со секојдневните проблеми, да се чувствуваат подобро и да најдат смисла во животот. Библијата може да ти помогне и тебе да бидеш среќен.

РАЗБУДЕТЕ СЕ!

Што вели Библијата за парите?

Дали парите се зло?

РАЗБУДЕТЕ СЕ!

Што вели Библијата за парите?

Дали парите се зло?

Помош при трагедија

Физичко и ментално здравје

Работа и пари

Меѓучовечки односи

Библијата менува животи

Луѓе со најразлично потекло и минато зборуваат за тоа како успеале да добијат смисла во животот и да станат пријатели со Бог.

Кога ќе умре некој што го сакаш

Дали ти починал некој близок? Како можеш да се справиш со тагата и со болката?

Твоето семејство може да биде среќно

Ако ги применуваш библиските совети, можеш да имаш среќен брак и среќно семејство.

Проучувај ја Библијата со Јеховините сведоци

Зошто да ја проучуваш Библијата?

Библијата им помогнала на милиони луѓе низ целиот свет да ги дознаат одговорите на најважните прашања. Дали би сакал да ги дознаеш и ти?

Како би можел да ја проучуваш Библијата?

Јеховините сведоци низ целиот свет бесплатно ги поучуваат луѓето за Библијата. Гледај го клипот за да дознаеш како изгледа тоа.

Побарај посета

Дознај го одговорот на некое библиско прашање или дознај нешто повеќе за Јеховините сведоци.