Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

Помош за проучување на Библијата

Овие содржини ќе ти помогнат темелно и систематски да ја проучуваш Библијата, а воедно и да уживаш во тоа.

Проучувај ја Библијата со некого

Зошто да ја проучуваш Библијата?

Библијата им помогнала на милиони луѓе низ целиот свет да ги дознаат одговорите на најважните прашања. Дали би сакал да ги дознаеш и ти?

Како би можел да ја проучуваш Библијата?

Јеховините сведоци низ целиот свет бесплатно ги поучуваат луѓето за Библијата. Гледај го клипот за да дознаеш како изгледа тоа.

Побарај библиски курс

Проучувај ја Библијата во време и на место што тебе ти одговара.

Бесплатен материјал за проучување на Библијата

Работни листови за проучување

Прирачници

Добра вест од Бог!

Која е добрата вест од Бог? Зошто можеме да ѝ веруваме? Во оваа брошура ќе најдеш одговор на многу библиски прашања.

Што навистина учи Библијата?

Овој прирачник за проучување на Библијата ќе ти помогне да дознаеш што вели Божјата Реч за различни теми, како што се: зошто страдаме, што се случува кога човек ќе умре, како да имаме среќен семеен живот, итн.

Проучувај на нашите состаноци

Состаноци на Јеховините сведоци

Дознај каде се собираме и како изгледаат нашите состаноци

Како изгледаат состаноците на Јеховините сведоци?

Дознај повеќе преку овој видеоклип.

Дополнителни извори

Онлајн библиотека

Истражувај на разни библиски теми користејќи ги изданијата на Јеховините сведоци достапни на оваа страница.