Префрли се на текстот

Науката и Библијата

Дали Библијата е во склад со науката? Кога таа зборува за работи поврзани со науката, дали е точна? Дознај што открива природата и што велат научниците на оваа тема.

СЛУЧАЈНО ИЛИ СОЗДАДЕНО?

Сетилото за мирис кај кучињата

Зошто научниците го истражуваат и настојуваат да го копираат сетилото за мирис кај кучињата?

СЛУЧАЈНО ИЛИ СОЗДАДЕНО?

Сетилото за мирис кај кучињата

Зошто научниците го истражуваат и настојуваат да го копираат сетилото за мирис кај кучињата?

Случајно или создадено?

Публикации

Дали животот е Божје дело?

Важно ли е што веруваш во врска со потеклото на животот?