Префрли се на текстот

Потеклото на животот

Невролог зборува за својата вера

Професор Раџеш Каларија зборува за својата вера и професија. Како се заинтересирал за науката? Зошто почнал да размислува за потеклото на животот?

Моника Ричардсон: Лекар зборува за својата вера

Моника се прашувала дали чудесниот процес на раѓање настанал случајно или е дело на мудар Творец. До кој заклучок дошла на темел на своето искуство како лекар?

Ембриолог зборува за својата вера

Професор Јан-Де Хсу порано верувал во еволуција, но откако станал научник и истражувач си го сменил мислењето.

Хирург зборува за својата вера

Долги години д-р Гилјермо Перез верувал во еволуција, но сега е уверен дека Бог го создал човечкото тело. Зошто го сменил мислењето?

Дизајнер на софтвер зборува за својата вера

Кога Д-р Фан Ју ја започнал својата кариера како математички истражувач, верувал во еволуција. Сега верува дека животот го осмислил и го создал Бог. Што го уверило во тоа?

Експериментален физичар зборува за својата вера

Два клучни факта од светот на природата го увериле Венлонг Хе дека постои Творец.

„Уверен сум дека постои Творец“

Фредерик Думулен станал атеист затоа што религијата му била одбивна. Како проучувањето на Библијата и градбата на живите суштества го увериле дека постои Творец?

Биотехнолог зборува за својата вера

Д-р Ханс Кристијан Котлар го изучувал имунолошкиот систем и почнал да се прашува од каде потекнува животот. Како Библијата му помогнала да добие одговор на ова прашање?

Микробиолог зборува за својата вера

Неочекувано сложената хемиска структура на клетките ја навела Фенг-Линг Јанг, научник од Тајван, да го смени своето гледиште за еволуцијата. Зошто?

Математичар зборува за својата вера

Зошто професор Џин Хванг дошол до заклучок дека неговите верувања не се во спротивност на неговите научни истражувања?

„Уверен сум дека животот е Божје дело“

Прочитај зошто еден научник го сменил ставот кон Библијата, еволуцијата и потеклото на животот.