Префрли се на текстот

Историјата и Библијата

Ниедна друга книга не е толку преведувана и раширена како Библијата. Неверојатно е како била зачувана низ историјата. Секое ново откритие потврдува дека е историски точна. Без оглед на твојата верска припадност, ќе видиш дека Библијата е уникатна книга.

СТРАЖАРСКА КУЛА

Библијата опстанала и покрај обидите да биде изменета

Некои несовесни луѓе се обиделе да ја изменат пораката на Библијата. Зошто нивните обиди не успеале?

СТРАЖАРСКА КУЛА

Библијата опстанала и покрај обидите да биде изменета

Некои несовесни луѓе се обиделе да ја изменат пораката на Библијата. Зошто нивните обиди не успеале?

Публикации

Библијата — која е нејзината порака?

Која е главната порака на Библијата?