Најново

2024-04-18

Животни приказни на Јеховини сведоци

Хокан Давидсон: Помагам во ширењето на библиската вистина

Хокан си поставил духовни цели, наместо да го следи примерот на врсниците кои сакале само да се забавуваат. Сега, после повеќе од 50 години, тој е среќен што од прва рака можел да види како добрата вест се објавува на секој народ, племе и јазик.

2024-04-18

БИДЕТЕ БУДНИ!

Кога ќе престанат конфликтите? Што вели Библијата?

Наскоро ќе им дојде крај на сите војни. Библијата објаснува како ќе се случи тоа.

2024-04-16

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ

Длабоко проучувај за да останеш духовно буден

2024-04-16

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ

Прашања од читателите — јули 2024

Која е „жената“ што е спомната во Исаија 60:1, и како таа „станува“ и „засветува“?

2024-04-16

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ

Како да се приспособиш на ново собрание

Многу христијани што се преселиле во ново собрание, успеале да бидат среќни и продуктивни. Што може да придонесе преселбата да биде успешна? Разгледај четири начела што ќе ти помогнат да се приспособиш.

2024-04-16

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ

јули 2024

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат од 9 септември до 6 октомври 2024.

2024-04-15

ПЕСНИ

„Добра вест“! (песна за конгресот за 2024)

Уште од првиот век па сѐ до денес, имало луѓе кои со радост ја ширеле добрата вест и со тоа учествувале во едно особено важно дело, во кое предводи самиот Исус и кое го поддржуваат ангелите.

2024-04-11

РАЗНО

Победи ја осаменоста така што ќе им помагаш на другите — што вели Библијата?

Дознај на кои два начина можеш да си помогнеш себеси така што ќе им помагаш на другите.

2024-04-06

УЧИ ОД ПРИЈАТЕЛИТЕ НА ЈЕХОВА — ПРОЕКТИ

Ананиј, Мисаил и Азариј

Што можеш да научиш од пријателите на Јехова — Ананиј, Мисаил и Азариј?

2024-04-04

БРАК И СЕМЕЈСТВО

Позитивната страна на особините што те нервираат кај твојот сопружник

Наместо да дозволиш некоја особина што те нервира да предизвика кавга, научи се да гледаш на неа на поинаков начин.

2024-04-04

Животни приказни на Јеховини сведоци

Џеј Кембел: Јехова ме подигна од земјата и ми даде достоинство

Џеј пораснала со инвалидитет, во сиромаштија и не можела да оди на училиште. И покрај сите предизвици, таа им помогнала на три лица да се крстат и сѐ уште продолжува да биде зафатена во службата на проповедање.

2024-04-01

КНИГИ И БРОШУРИ

Покана за конгрес за 2024

2024-04-01

НАШИОТ ЖИВОТ И СЛУЖБА — РАБОТНИ ЛИСТОВИ

јули – август 2024