Префрли се на текстот

Библија

Можеш да ја читаш Библијата онлајн или да ја преземеш од оваа страница. Свето писмо — превод Нов свет е точен и лесно разбирлив превод на Библијата кој го издадоа Јеховините сведоци. До денес, во целост или делови од него се отпечатени на повеќе од 210 јазици во тираж од преку 240 милиони примероци.

ИЗГЛЕД

СВЕТО ПИСМО ПРЕВОД НОВ СВЕТ