Префрли се на текстот

Јеховини сведоци

Select language македонски

Библиски учења

Библијата ги дава најдобрите совети во врска со најважните животни прашања. Нејзината вредност се потврдила низ вековите. Во овој дел ќе дознаеш зошто Библијата е веродостојна книга, како може да ти користи и колку е практична (2. Тимотеј 3:16, 17).

 

Наш предлог

БИБЛИСКИ ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ

Дали Бог постои?

Библијата ни дава пет цврсти докази дека постои Бог.

БИБЛИСКИ ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ

Дали Бог постои?

Библијата ни дава пет цврсти докази дека постои Бог.

Како може Библијата да ти помогне?

Мир и среќа

Библијата им помогнала на многу луѓе да се справат со проблемите, да се чувствуваат подобро и да најдат смисла во животот.

Брак и семејство

Брачните двојки и семејствата се соочуваат со многу предизвици. Практичните совети од Библијата можат да ги подобрат семејните односи.

Совети за тинејџерите

Дознај како Библијата може да им помогне на тинејџерите да се справат со своите проблеми.

Проекти за деца

Родители, користете ги овие забавни и поучни проекти кои се темелат на Библијата за да им помогнете на своите деца да стекнат високи морални вредности.

Што вели Библијата?

Библиски прашања и одговори

Дознај што вели Библијата за: Бог, Исус, семејството, страдањето итн.

Помош за проучување на Библијата

Одбери содржини што ќе ти помогнат темелно и систематски да ја проучуваш Библијата, а воедно и да уживаш во тоа.

Историјата и Библијата

Дознај како Библијата била зачувана до ден-денес и што докажува дека е веродостојна и историски точна книга.

Науката и Библијата

Дали Библијата е во склад со науката? Интересно е да се споредат научните откритија со она што е запишано во Библијата.

Што навистина учи Библијата?

Овој прирачник за проучување на Библијата ќе ти помогне да дознаеш што вели Божјата Реч за различни теми, како што се: зошто страдаме, што се случува кога човек ќе умре, како да имаме среќен семеен живот, итн.

Проучувај ја Библијата со Јеховините сведоци

Зошто да ја проучуваш Библијата?

Библијата им помогнала на милиони луѓе низ целиот свет да ги дознаат одговорите на најважните прашања. Дали би сакал да ги дознаеш и ти?

Како би можел да ја проучуваш Библијата?

Јеховините сведоци низ целиот свет бесплатно ги поучуваат луѓето за Библијата. Гледај го клипот за да дознаеш како изгледа тоа.

Побарај библиски курс

Проучувај ја Библијата во време и на место што тебе ти одговара.