Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

ИЗДАВАЧКА ДЕЈНОСТ

Преведување на ,Божјите свети објави‘ (Римјаните 3:2)

Јеховините сведоци користеа разни преводи во изминатиот век. Зошто издадоа свој превод на Библијата на современ англиски јазик?

ИЗДАВАЧКА ДЕЈНОСТ

Преведување на ,Божјите свети објави‘ (Римјаните 3:2)

Јеховините сведоци користеа разни преводи во изминатиот век. Зошто издадоа свој превод на Библијата на современ англиски јазик?

Достава на библиска литература во Конго

Секој месец Јеховините сведоци поминуваат долг и тежок пат за да им достават Библии и библиска литература на жителите на Демократската Република Конго.

Филипини — вера посилна од тајфун

Некои од преживеаните раскажуваат што се случило кога нивното место го погодил супертајфунот Хајан.

Достава на библиска литература во Конго

Секој месец Јеховините сведоци поминуваат долг и тежок пат за да им достават Библии и библиска литература на жителите на Демократската Република Конго.

Филипини — вера посилна од тајфун

Некои од преживеаните раскажуваат што се случило кога нивното место го погодил супертајфунот Хајан.

Проповедање

Невиден пораст на Јеховините сведоци

Од август 2014 год. во светот има повеќе од 8 милиони Јеховини сведоци. Како се зголемуваше нивниот број по Првата светска војна?

Невиден пораст на Јеховините сведоци

Од август 2014 год. во светот има повеќе од 8 милиони Јеховини сведоци. Како се зголемуваше нивниот број по Првата светска војна?

Издавачка дејност

Достава на библиска литература во Конго

Секој месец Јеховините сведоци поминуваат долг и тежок пат за да им достават Библии и библиска литература на жителите на Демократската Република Конго.

Достава на библиска литература во Конго

Секој месец Јеховините сведоци поминуваат долг и тежок пат за да им достават Библии и библиска литература на жителите на Демократската Република Конго.

Придонес за општеството

Филипини — вера посилна од тајфун

Некои од преживеаните раскажуваат што се случило кога нивното место го погодил супертајфунот Хајан.

Филипини — вера посилна од тајфун

Некои од преживеаните раскажуваат што се случило кога нивното место го погодил супертајфунот Хајан.

Што се прави во една подружница на Јеховините сведоци?

Во подружниците има организирани обиколки за посетителите. Поканет си и ти.

Што се прави во една подружница на Јеховините сведоци?

Во подружниците има организирани обиколки за посетителите. Поканет си и ти.

Живот според библиските начела

Невролог зборува за својата вера

Професор Раџеш Каларија зборува за својата вера и професија. Како се заинтересирал за науката? Зошто почнал да размислува за потеклото на животот?

Невролог зборува за својата вера

Професор Раџеш Каларија зборува за својата вера и професија. Како се заинтересирал за науката? Зошто почнал да размислува за потеклото на животот?