Префрли се на текстот

За Јеховините сведоци

Можеби си нѐ видел како проповедаме. Можеби си читал нешто за нас или си слушнал некои работи за нас од други луѓе. Но, дали навистина знаеш кои се Јеховините сведоци?

Види ја и статијата: Што веруваат Јеховините сведоци?

Верувања и активности

Најчесто поставувани прашања во врска со Јеховините сведоци

Дознај ги одговорите на некои прашања кои можеби ги имаш во врска со нас.

Искуства на Јеховини сведоци

Јеховините сведоци се трудат да размислуваат, да зборуваат и да постапуваат во склад со советите од Божјата Реч, Библијата. Прочитај некои нивни искуства.

Настани и занимливости

Живееме во повеќе од 230 земји и потекнуваме од различни народи. Можеби веќе знаеш нешто за нашето проповедање, но ние му помагаме на општеството и на други важни начини.

Јеховините сведоци ширум светот

Дознај повеќе за нашето меѓународно братство.

Бесплатно проучување на Библијата

Зошто да ја проучуваш Библијата?

Библијата им помогнала на милиони луѓе низ целиот свет да ги дознаат одговорите на најважните прашања. Дали би сакал да ги дознаеш и ти?

Како би можел да ја проучуваш Библијата?

Јеховините сведоци низ целиот свет бесплатно ги поучуваат луѓето за Библијата. Гледај го клипот за да дознаеш како изгледа тоа.

Побарај посета

Дознај го одговорот на некое библиско прашање или дознај нешто повеќе за Јеховините сведоци.

Состаноци и посебни настани

Како изгледаат состаноците на Јеховините сведоци?

Дознај повеќе преку овој видеоклип.

Присуствувај на состанок

Дознај нешто повеќе за нашите состаноци. Најди ја локацијата на најблиската сала за состаноци.

Одбележување на смртта на Исус

Оваа година, годишнината од смртта на Исус ќе се одбележи во недела на 24 март 2024. Те покануваме да дојдеш и да дознаеш како овој настан те засега и тебе.

Подружници

Стапи во контакт со Јеховините сведоци

Контакт-информации за Јеховините сведоци низ целиот свет.

Обиколки на Бетел

Дознај каде е најблиската подружница и кога има обиколки.

Како се финансираат активностите на Јеховините сведоци?

Ние не ги користиме начините што ги користат многу цркви

Кој ја врши Јеховината волја денес?

Јеховини сведоци има низ целиот свет и потекнуваат од најразлични народи и култури. Што ги обединува сите овие луѓе?

Основни податоци за целиот свет

  • Земји во кои има Јеховини сведоци: 239

  • Јеховини сведоци: 8.699.048

  • Лица со кои се води бесплатен библиски курс: 5.666.996

  • Присутни на одбележувањето на Христовата смрт: 19.721.672

  • Собранија: 117.960