Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

НЕ СЕ ОТКАЖУВАЈ!

Конгрес на Јеховините сведоци, 2017

Срдечно те покануваме на овогодишниот тридневен конгрес на Јеховините сведоци.

ИЗДВОЈУВАМЕ:

  • Говори и интервјуа. Ќе дознаеш на кој начин Бог им „дава истрајност“ на сите луѓе (Римјаните 15:5).

  • Аудио и видео содржини. Ќе видиш што може да научиме од Библијата и од природата во врска со истрајноста.

  • Филм во три дела. Секое попладне ќе биде прикажан по еден дел. Дознај на кој начин едно семејство сфаќа зошто Исус рекол: „Сетете се на Лотовата жена“ (Лука 17:32).

  • Јавно библиско предавање. Во недела наутро ќе можеш да го слушнеш говорот со наслов „Не губи надеж!“

КОЈ МОЖЕ ДА ПРИСУСТВУВА?

Секој е добредојден. Влезот е бесплатен.

Види ја целата програма и гледај го видеоклипот за нашите конгреси.

Пронајди локација

Види и...

Програма за конгрес за 2017

Нешто повеќе

КОНГРЕСИ

Годишни конгреси на Јеховините сведоци

Дознај зошто милиони луѓе низ целиот свет присуствуваат на овие посебни настани.

КОЈ ЈА ВРШИ ЈЕХОВИНАТА ВОЛЈА ДЕНЕС?

Зошто Јеховините сведоци одржуваат големи собири?

Секоја година одржуваме три големи собири. Како може да ти помогнат?