Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

МЛАДИТЕ ПРАШУВААТ — РАБОТНИ ЛИСТОВИ

РАБОТНИ ЛИСТОВИ

Правилата и ти

Овој работен лист ќе ти помогне подобро да размислиш околу правилата што ти ги поставиле родителите и да разговараш за тоа со нив.

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Како да избереш добар пример

Овој работен лист ќе ти помогне да одлучиш кој да ти биде пример.

Држи ги емоциите под контрола

Целта на овој работен лист е да ти помогне да ги контролираш негативните емоции.

Како да си ги подобриш молитвите?

Овој работен лист ќе ти помогне да сфатиш какви се твоите молитви.