Префрли се на текстот

Јеховини сведоци

Select language македонски

РАБОТНИ ЛИСТОВИ

Што ако некој ти ја нарушува приватноста?

Овој работен лист ќе ти помогне да увидиш колку другите можат да имаат доверба во тебе.

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Малтретирање на Интернет — што да направиш?

Овој работен лист ќе ти помогне да ги одмериш опциите и да размислиш што е најдобро да преземеш.

Како да водиш сметка за парите

Со помош на овој работен лист процени што навистина ти треба, а што е само желба, и спореди го тоа со твоите примања.

Како да избереш добар пример

Овој работен лист ќе ти помогне да одлучиш кој да ти биде пример.