Префрли се на текстот

Што велат некои млади

Гледај видеоснимки во кои млади од целиот свет зборуваат за тоа како излегуваат на крај со проблемите кои ги мачат.

 

Како да зборувам со родителите?

Можеби има и поголема корист од што си свесен.

Што велат некои млади за мобилните телефони

Многу млади не можат да си го замислат животот без мобилен телефон. Кои се добрите и лошите страни на мобилните телефони?

Како да се справам со малтретирањето?

Можеби немаш контрола над оној што те малтретира, но имаш контрола над тоа како ќе реагираш.

Што велат некои млади — одложување

Дознај што велат некои млади за лошите страни на одложувањето и за тоа колку е корисно мудро да го користиш твоето време.

Што велат некои млади за парите

Дознај како можеш помудро да ги користиш парите.

Кој сум јас?

Одговорот на ова прашање може да ти помогне да ги надминеш предизвиците.

Како да се спротивставам на притисокот од врсниците?

Дознај како може да ти помогнат начелата од Библијата.

Што велат некои млади за надворешниот изглед

Зошто на младите можеби им е тешко да задржат урамнотежено гледиште за нивниот изглед? Што може да им помогне?

Зошто сум толку преокупиран со изгледот?

Научи како да си ги контролираш чувствата.

Како да се спротивставам на притисокот да имам секс?

Три библиски начела може да ти помогнат да одолееш на искушението.

Што велат некои млади за сексуалното вознемирување

Дознај што велат некои млади за сексуалното вознемирување и што можеш да направиш ако и ти си жртва.

Неколку млади луѓе зборуваат за здравиот начин на живот

Дали ти е тешко да се храниш здраво и да вежбаш редовно? Во оваа видеоснимка ќе видиш што прават некои млади за да си го зачуваат здравјето.

Млади зборуваат за нивната вера во Бог

Во овој видеоклип, кој трае околу три минути, некои тинејџери објаснуваат што ги уверило нив дека постои Творец.

Дали е разумно да верувам во Бог?

Запознај двајца млади кои ги надминале своите сомнежи и си ја зајакнале верата.

Како може да ми помогне Библијата?

Одговорот може да ти помогне да имаш посреќен живот.

Некои млади зборуваат за читањето на Библијата

Читањето понекогаш може да биде напорно, но вреди да ја читаме Библијата. Некои млади зборуваат за тоа како им користи читањето на Библијата.

Причини за вера — Божјите мерила наспроти моите

Двајца млади објаснуваат како успеале да ги избегнат лошите последици кои ги доживеале многу нивни соученици.

Како да си ги поправам грешките?

Решението можеби и не е толку тешко како што си мислиш.

Најдобриот начин на живот

Дали сакаш да имаш исполнет живот? Слушни го искуството на Камерун.