Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

ОЖИВЕЈ СИ ГИ БИБЛИСКИТЕ НАСТАНИ

Оживеј си ги библиските настани

Чувај се од неисправни желби

Извлечи поука од извештајот за Давид и Витсавеа. Преземи го овој документ, прочитај ја библиската приказна и оживеј си го настанот.

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Бог го излекувал Езекија

Прочитај ја оваа библиска приказна за да научиш да се молиш.

Бог одговорил на молитвата на Неемија

Дознај нешто повеќе за Неемија и за тоа што му помогнало да им се спротивстави на непријателите.

Остани радосен и кога ти е тешко

Дознај што им помогнало на Павле и Сила да останат радосни и покрај противењето.