Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

ОЖИВЕЈ СИ ГИ БИБЛИСКИТЕ НАСТАНИ

Оживеј си ги библиските настани

Бог го излекувал Езекија

Прочитај како Бог направил чудо откако Езекија му се помолил. Преземи го овој документ, прочитај ја библиската приказна и оживеј си го настанот.

 

ОД ИСТАТА РУБРИКА

Чувај се од неисправни желби

Изработи го овој проект и оживеј си го библискиот извештај за Давид и Витсавеа. Каква поука можеш да извлечеш?

Бог одговорил на молитвата на Неемија

Дознај нешто повеќе за Неемија и за тоа што му помогнало да им се спротивстави на непријателите.

Остани радосен и кога ти е тешко

Дознај што им помогнало на Павле и Сила да останат радосни и покрај противењето.