Tema të tjera

Në këtë seri do të gjesh një shumëllojshmëri temash dhe shumë nga artikujt që dalin në faqen kryesore të sitit jw.org. Këta artikuj dhe video do të të forcojnë besimin te këshillat praktike e të mençura të Biblës.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Çfarë ka ndodhur me mirësjelljen?—⁠Çfarë thotë Bibla?

Mirësjellja po shfaqet gjithnjë e më pak. Bibla shpjegon pse dhe na jep drejtim të besueshëm në lidhje me të folurin dhe sjelljen.

Del në dritë një përkthim i humbur i Biblës

Shihni këtë histori emocionuese që tregon si u zbulua, mbi 200 vjet më vonë, një përkthim i rëndësishëm i Biblës që konsiderohej i humbur.

Siguria e grave—Këndvështrimi i Biblës

Perëndia e ka merak sigurinë e grave. Zbulo arsyen pse dhe çfarë do të bëjë për keqtrajtimin e grave.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Kur do të marrin fund luftërat?—⁠Çfarë thotë Bibla?

Së shpejti të gjitha luftërat do të marrin fund. Bibla shpjegon si do të ndodhë kjo.

Luftoje vetminë duke ndihmuar të tjerët—⁠Çfarë thotë Bibla?

Shiko dy mënyra se si mund të ndihmosh veten duke ndihmuar të tjerët.

FUSHATA E PËRKUJTIMIT

Jezui do t’i japë fund krimit

Si mund të tregojmë çmueshmëri për atë që ka bërë Jezui dhe për atë që do të bëjë për ne?

FUSHATA E PËRKUJTIMIT

Jezui do t’i japë fund varfërisë

Si mund të tregojmë çmueshmëri për atë që ka bërë Jezui dhe për atë që do të bëjë për ne?

FUSHATA E PËRKUJTIMIT

Jezui do t’u japë fund luftërave

Si mund të tregojmë çmueshmëri për atë që ka bërë Jezui dhe për atë që do të bëjë për ne?

QËNDRONI VIGJILENTË!

Triliona po shpenzohen për luftërat—⁠Vetëm kaq është kostoja?

Mëso pse pasuritë e botës së shpejti nuk do të përdoren më për luftërat dhe si do të zhbëhen pasojat e tyre.

Luftoje vetminë duke lidhur miqësi—⁠Si mund të të ndihmojë Bibla?

Shih si mund të të ndihmojnë 2 parime të Biblës të fitosh luftën kundër vetmisë.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Njerëzit po humbasin besimin te politikanët—⁠Çfarë thotë Bibla?

Bibla na nxit të bëjmë kujdes se kujt t’i besojmë dhe na tregon zgjidhjen e vetme më të besueshme për të një ardhme më të mirë.

QËNDRONI VIGJILENTË!

A është e pashmangshme lufta botërore?—⁠Çfarë thotë Bibla?

Bibla nuk parathoshte vetëm se koha jonë do të karakterizohej nga luftërat, por edhe se si ato do të marrin fund një ditë.

Si kujdeset Perëndia për njerëzit që nuk dëgjojnë

Në mbarë botën, njerëzit që nuk dëgjojnë po nxjerrin dobi nga arsimimi që siguron Perëndia. Si?

Vetmia, problem që shtohet dita-ditës—⁠Çfarë thotë Bibla?

Zbulo si mund të gjejnë që tani njëfarë lumturie ata që ndihen të vetmuar.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Ku të gjejmë shpresë gjatë 2024-s?​—Çfarë thotë Bibla?

Shpresa që jep Bibla të ndihmon të jetosh më mirë tani dhe ta shikosh me optimizëm të ardhmen.

QËNDRONI VIGJILENTË!

2023-shi, një vit i ankthshëm—Çfarë thotë Bibla?

Bibla zbulon çfarë fshihet pas ngjarjeve të vitit 2023.

Epidemia e vetmisë—Çfarë mund të bësh?

Shqyrto 2 parime nga Bibla që mund të të ndihmojnë të përballosh vetminë.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Pse kaq shumë urrejtje?—Çfarë thotë Bibla?

Mëso pse urrejtja që shohim sot në botë ka domethënie të veçantë, dhe çfarë do të bëjë Perëndia për këtë problem.

Çfarë thotë Bibla për krizën globale të ujit?

Mbretëria e Perëndisë do të bëjë atë që qeveritë njerëzore nuk janë të afta ta bëjnë: do të eliminojë shkaqet e problemeve të ujit.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Pse njerëzit nuk mund të vendosin paqe?—Çfarë thotë Bibla?

Ja 3 arsye pse njerëzit nuk kanë arritur t’u japin fund luftërave.

Huldrih Cvingli: Rrugëtimi i tij për të gjetur të vërtetën e Biblës

Në shekullin e 16-të, Cvingli zbuloi shumë të vërteta nga Bibla dhe i ndihmoi të tjerët të bënin po njësoj. Çfarë mësojmë nga jeta dhe bindjet e tij?

QËNDRONI VIGJILENTË!

Kush do t’i shpëtojë civilët?—Çfarë thotë Bibla?

Bibla parathotë se Perëndia ‘do t’i shuajë luftërat anembanë tokës’. Si do ta bëjë këtë?

QËNDRONI VIGJILENTË!

A do të fillojë Armagedoni në Izrael?—Çfarë thotë Bibla?

Ajo që shpjegon libri i Zbulesës për Armagedonin tregon përgjigjen.

A ka ende rëndësi e vërteta?

Bibla mund të të ndihmojë të kuptosh çfarë është e vërtetë në këtë botë plot me post të vërteta.

Problemet ekonomike: Çfarë do të bëjë Mbretëria e Perëndisë

A e dije se Bibla flet për një qeveri që do të zgjidhë çdo problem ekonomik, përfshirë pabarazinë?

Politikanë të korruptuar: Çfarë do të bëjë Mbretëria e Perëndisë

Zbulo si Mbretëria e Perëndisë do të vendosë një Lider që është tërësisht i besueshëm, i ndershëm dhe i pastër nga çdo formë korrupsioni.

Problemet e mjedisit: Çfarë do të bëjë Mbretëria e Perëndisë

Zbulo si do t’u japë zgjidhje të gjitha problemeve të mjedisit Mbretëria e Perëndisë.

Kujdesi shëndetësor: Çfarë do të bëjë Mbretëria e Perëndisë

Zbulo si do të na sigurojë kujdesin e duhur shëndetësor Mbretëria e Perëndisë.

Luftërat: Çfarë do të bëjë Mbretëria e Perëndisë

Zbulo si do ta sjellë Mbretëria e Perëndisë paqen dhe sigurinë e vërtetë.

Çfarë thotë Bibla për krizën ushqimore të ditëve tona?

Përgjegjës për këtë problem nuk është Perëndia, gjithsesi ai na ka paralajmëruar se kjo do të ndodhte.

Veganizmi—Çfarë thotë Bibla?

Mëso nëse veganizmi është zgjidhja për një botë më të mirë.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Përmbytje shkatërrimtare—Çfarë thotë Bibla?

Shiko çfarë tregojnë për kohën tonë përmbytjet e paprecedenta që po ndodhin në mbarë botën.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Krizë globale ushqimi si pasojë e luftës dhe e ndryshimeve klimatike—Çfarë thotë Bibla?

Bibla jo vetëm përmban këshilla praktike, por edhe jep shpresë se gjërat do të bëhen më mirë.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Valët e të nxehtit mbërthejnë globin gjatë verës së 2023-shit—Çfarë thotë Bibla?

Bibla tregon se Perëndia nuk do të lejojë që toka të shkatërrohet.

Toleranca—Si na ndihmon Bibla

Këto shkrime tregojnë si nxit Bibla paqen dhe respektin për të gjithë njerëzit.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Zyrtarë të lartë të shëndetësisë paralajmërojnë për ndikimin negativ të medias sociale te të rinjtë—Çfarë thotë Bibla?

Shqyrtoni tri parime nga Bibla që mund t’i ndihmojnë prindërit të mbrojnë fëmijët e tyre.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Shpenzimet ushtarake botërore kalojnë shifrën 2 trilionë dollarë—Çfarë thotë Bibla?

Bibla paratha se fuqitë botërore do të konkurronin për pushtet, prandaj do të shpenzonin shuma marramendëse.

Prezantohen në gjuhën gjermane të shenjave Ungjijtë e Mateut dhe të Gjonit

Më 18 dhjetor 2021, u prezantuan librat e Mateut dhe të Gjonit në gjuhën gjermane të shenjave. Kjo është hera e parë që libra të plotë të Biblës përkthehen në këtë gjuhë.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Inteligjenca artificiale: bekim apo mallkim?—Çfarë thotë Bibla?

Bibla tregon pse njerëzit nuk mund të garantojnë se shpikjet në fushën e teknologjisë do të përdoren vetëm për mirë.

Nxirr dobi nga flijimi i Jezuit

Cilat janë 2 gjëra të rëndësishme që na mësoi Jezui të bëjmë, që të nxjerrim dobi nga vdekja e tij?

QËNDRONI VIGJILENTË!

Lufta në Ukrainë hyn në vitin e dytë—Çfarë shprese jep Bibla?

Mëso më shumë për premtimin e Biblës se të gjitha luftërat do të marrin fund.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Shëndeti mendor tek adoleshentët përkeqësohet në nivele alarmante—Çfarë thotë Bibla?

Bibla ofron ndihmë praktike për adoleshentët që janë të stresuar.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Tërmete shkatërrimtare godasin Turqinë dhe Sirinë—Çfarë thotë Bibla?

Bibla ofron ngushëllim dhe shpresë për të prekurit nga tërmetet që goditën Turqinë dhe Sirinë.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Shkencëtarët çojnë përpara akrepat e Orës së Fundit të Botës—Çfarë thotë Bibla?

Edhe pse Bibla flet për një fund, ajo na jep arsye të forta për të qenë optimist.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Dëshmitarët e Jehovait dhe Holokausti—Çfarë thotë Bibla?

Shumë njerëz kanë frikë se mos fenomeni i Holokaustit përsëritet.

QËNDRONI VIGJILENTË!

A është barazia raciale thjesht një ëndërr?—Çfarë thotë Bibla?

Miliona veta po mësojnë nga Bibla si t’i trajtojnë të tjerët me respekt dhe dinjitet.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Pse po i përçan politika njerëzit?—Çfarë thotë Bibla?

Në mbarë botën politika po shkakton gjithnjë e më shumë përçarje. Bibla tregon zgjidhjen—një lider që mund t’i bashkojë të gjithë njerëzit.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Arsye për shpresë në vitin 2023—Çfarë thotë Bibla?

Shumë veta ndihen optimistë kur fillon një vit i ri. Lajmi i mirë që jep Bibla na e ushqen këtë qëndrim pozitiv.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Viti 2022: vit kaotik—Çfarë thotë Bibla?

Vetëm Bibla shpjegon domethënien e vërtetë të ngjarjeve të fundit.

QËNDRONI VIGJILENTË!

A mund t’i bashkojë vërtet njerëzit Kupa e Botës?—Çfarë thotë Bibla?

Kupa e Botës nuk u vërtit vetëm rreth fushës së blertë.

QËNDRONI VIGJILENTË!

A mund ta shmangë katastrofën klimatike bashkëpunimi mes kombeve?—Çfarë thotë Bibla?

Bibla paratha me saktësi se çfarë do ta pengonte progresin.

Dy përkthyes që rivendosën emrin e Perëndisë në Dhiatën e Re

Pse emri i Perëndisë duhej rivendosur në Bibël? A ka rëndësi kjo?

Ngushëllim për të pikëlluarit

Kur na vdes një njeri i dashur, mund të ndihemi sikur askush s’na kupton. Por, Perëndia na kupton dhe mund të na ndihmojë.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Politikanët paralajmërojnë ardhjen e Armagedonit—Çfarë thotë Bibla?

A do të sjellë Armagedonin përdorimi i armëve bërthamore?

QËNDRONI VIGJILENTË!

Cilin udhëheqës do të zgjedhësh?—Çfarë thotë Bibla?

Edhe udhëheqësi më i aftë njerëzor ka kufizime, por ekziston një udhëheqës të cilit mund t’i besojmë në mënyrë absolute.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Thatësirat ekstreme—Çfarë thotë Bibla?

A mund të zgjidhet ky problem global? A ka shpresë për të ardhmen?

QËNDRONI VIGJILENTË!

Të krishterët dhe lufta—Çfarë thotë Bibla?

A po i binden Jezuit të krishterët që përfshihen në luftë?

QËNDRONI VIGJILENTË!

Temperatura rekord në mbarë botën—Çfarë thotë Bibla?

A do të bëhet e pabanueshme toka?

QËNDRONI VIGJILENTË!

Sulmet me armë po tronditin botën—Çfarë thotë Bibla?

A kemi ndonjë arsye për të besuar se dhuna do të marrë fund?

QËNDRONI VIGJILENTË!

Toka po rrënohet—Çfarë thotë Bibla?

Një varg nga Bibla zbulon tri gjëra për problemet e mjedisit që kërcënojnë planetin tonë.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Rritja e madhe e inflacionit në mbarë botën—Çfarë thotë Bibla?

Pse po përballemi me një pasiguri ekonomike kaq të madhe? Si mund të na ndihmojë Bibla?

QËNDRONI VIGJILENTË!

Sulm me armë zjarri në shkollë—Çfarë thotë Bibla?

Pse ndodhin tragjedi të tilla? A do të marrë fund ndonjëherë dhuna?

QËNDRONI VIGJILENTË!

Lufta në Ukrainë përkeqëson krizën globale të ushqimit

Bibla parathoshte kriza globale ushqimi, por edhe ofron shpresë e këshilla praktike si t’ia dalim mbanë.

QËNDRONI VIGJILENTË!

6 milionë të vdekur për shkak të COVID—Çfarë thotë Bibla?

Bibla i parathoshte pandemitë vdekjeprurëse, por ofron edhe ngushëllim që t’i përballojmë dhe zbulon zgjidhjen që do t’i eliminojë përgjithmonë ato.

Çfarë ka profetizuar Bibla për tërmetet e mëdha?

Shqyrto disa shembuj të tërmeteve të mëdha që kanë rënë vitet e fundit dhe si na paralajmëron profecia e Biblës për atë që do të ndodhë në të ardhmen e afërt.

A do të marrë fund ndonjëherë korrupsioni qeveritar?

Shih tri arsye pse jemi të sigurt se Mbretëria e Perëndisë nuk do të korruptohet kurrë.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Çfarë thotë Bibla për adhurimin e shëmbëlltyrave?

A i intereson Perëndisë nëse përdorim shëmbëlltyra ose idhuj në adhurim?

QËNDRONI VIGJILENTË!

Feja dhe lufta në Ukrainë—Çfarë thotë Bibla?

Krerët e kishave të të dyja palëve të përfshira në konflikt po e përdorin ndikimin e tyre shumë ndryshe nga ajo që u mësoi Jezui dishepujve të tij.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Kriza e refugjatëve​—Miliona largohen nga Ukraina

Bibla shpjegon shkaqet e vërteta, si edhe zgjidhjen përfundimtare.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Rusia sulmon Ukrainën

Mëso domethënien e kësaj ngjarjeje.

A mund të të ndihmojë Bibla të mposhtësh varësinë ndaj drogës?

Katër hapa që na mëson Bibla për t’u çliruar nga varësia.

Ndryshimet e klimës dhe e ardhmja jonë—Çfarë thotë Bibla

A interesohet Krijuesi për planetin tonë dhe për banorët e tij?

A do t’i kthehemi ndonjëherë normalitetit? Si mund të na ndihmojë Bibla në botën post-pandemike

6 parime nga Bibla mund të na ndihmojnë të jemi realistë në atë që presim dhe të përballojmë ngjarjet që do të sjellë e ardhmja.

A duhet të përfshihet feja në politikë?

Anekënd botës, shumë veta që pohojnë se ndjekin Jezu Krishtin, janë shumë të përfshirë në politikë. A duhet të jetë kështu?

A mund të shpresojmë për një sistem ekonomik të drejtë?

Ekziston një qeveri që mund t’i administrojë çështjet e tokës në mënyrë të përsosur dhe mund të zhdukë përgjithmonë varfërinë dhe pasigurinë ekonomike.

A mund të të ndihmojë Bibla kur përballesh me motin ekstrem?

Këshillat e Biblës të ndihmojnë para, gjatë dhe pas katastrofave që shkakton moti ekstrem.

A do të marrë fund terrorizmi?

Derisa të zhduken frika dhe dhuna, ka dy gjëra që sugjeron Bibla, të cilat mund t’i ndihmojnë njerëzit t’ia dalin mbanë kur preken nga terrorizmi.

A po vjen fundi i botës? Çfarë është Apokalipsi?

Edhe pse Bibla thotë se toka do të qëndrojë përgjithmonë, ekziston një botë që do të marrë fund.

Ruhu nga informacionet e rreme

Sot informacionet e shtrembëruara, lajmet e rreme dhe teoritë konspirative i gjen kudo. Ato janë të dëmshme.

Kur vdekja të rrëmben një njeri të dashur

Ja disa gjëra praktike që mund të bësh për të lehtësuar disi hidhërimin.

A vlejnë ende sot normat e Biblës për të drejtën dhe të gabuarën?

Shiko dy arsye pse kanë kaq shumë vlerë normat morale të Perëndisë që i gjejmë në Bibël.

Si ta mbash nën kontroll ankthin

Cilat këshilla praktike dhe cilat vargje nga Bibla të ndihmojnë të pakësosh ankthin?

Shpresë e sigurt për një të ardhme më të mirë

Pse premtimet e Biblës janë ndryshe nga premtimet dhe parashikimet e njerëzve?

Feja: Thjesht një biznes gjigant?

Në disa kisha, shumë nga njerëzit që i frekuentojnë, janë të varfër, kurse predikuesit e tyre janë të krimbur në pará.

Shtatë sugjerime për të ngrënë në mënyrë të shëndetshme dhe të sigurt

Jeta është dhuratë dhe tregojmë se e çmojmë duke u kujdesur për shëndetin tonë dhe të familjes. Ja si ta bësh këtë.

Kush do ta shpëtojë planetin Tokë?

Sipas disa ekspertëve të mjedisit, veprimtaritë e njeriut po çojnë drejt zhdukjes disa specie dhe po dëmtojnë biodiversitetin e planetit si kurrë më parë.

Përballja me viruset—Mbro veten dhe të tjerët

Si ta përballosh fizikisht dhe emocionalisht përhapjen e një virusi? Dhe ndërkohë, si mund ta ruash miqësinë me Perëndinë?

Si mund t’i ndihmojë Bibla burrat që vuajnë nga ankthi

Ankthi po bëhet një problem gjithnjë e më i madh në këto kohë kritike. A mund të të ndihmojë Bibla nëse vuan nga ankthi?

Si ta luftosh lodhjen nga pandemia

Nëse nuk e luftojmë, gradualisht mund ta humbasim dëshirën për të respektuar masat parandaluese kundër COVID.

A do të dëgjohet ndonjëherë thirrja për drejtësi?

Bibla tregon se drejtësia e vërtetë vjen nga Zoti, që i sheh të gjithë njerëzit me paanësi.

Prezantohet Përkthimi Bota e Re i rishikuar në spanjisht

Si mund të përkthehej një Bibël për lexues nga e gjitha bota ku një fjalë e vetme mund të kishte më tepër se një kuptim?

Si ta përballosh një sëmundje të papritur

Cilat parime praktike nga Bibla mund të të ndihmojnë nëse sëmuresh papritur?

Si t’ia dalësh me më pak të ardhura

Edhe pse rënia e të ardhurave mund të jetë goxha stresuese, disa hapa praktikë bazuar në mençurinë e Biblës mund të të ndihmojnë të jetosh edhe me më pak para.

Si ta mbajmë nën kontroll konsumimin e alkoolit?

Pesë sugjerime që do të të ndihmojnë ta mbash nën kontroll alkoolin, edhe në kohë stresuese.

Ndihmë për viktimat e dhunës në familje

Nuk është faji yt dhe nuk je vetëm.

Si ta përballosh izolimin?

Kur je i izoluar mund të duket e pamundur të gjesh shpresë, lumturi dhe kënaqësi. Por nuk është kështu.

A ka ekzistuar vërtet Gjon Pagëzori?

Jozefi, një historian i shekullit të parë, e shihte Gjon Pagëzorin si person real. Edhe ne mund të jemi po kaq të sigurt.

Regjistrimet e lashta vërtetojnë vendndodhjen e një fisi izraelit

Ostrakat e Samarisë vërtetojnë informacionet historike në Bibël.

Çfarë ishin vulat e lashta?

Pse vulat e lashta ishin kaq të rëndësishme dhe si i përdornin mbretërit dhe sundimtarët?

A është i saktë tregimi i Biblës për mërgimin e judenjve në Babiloni?

A i mbështetin veprat e referimit kushtet e jetesës që parashikoi Perëndia për judenjtë gjatë mërgimit në Babiloni?

Reliev i lashtë egjiptian që vërteton një ngjarje të Biblës

Mëso se si një mbishkrim i lashtë egjiptian vërteton besueshmërinë e Biblës.

Ligjet e Perëndisë për higjienën ishin të përparuara për kohën

Kombi i lashtë i Izraelit nxirrte dobi duke ndjekur këto ligje.

Anemia: Shkaqet, simptomat dhe kurimi

Çfarë është anemia? A mund të parandalohet ose të kurohet?

Zbulim arkeologjik që mbreti David është personazh historik

Disa kritikë argumentojnë se mbreti David i Izraelit është një mit, një legjendë e krijuar nga njerëzit. Çfarë kanë zbuluar arkeologët?

Një dorëshkrim i lashtë mbështet emrin e Perëndisë

Shih provat se emri hyjnor gjendet në «Dhiatën e Re»

Si filloi jeta?

Në të vërtetë, shumë njerëz të arsimuar, madje edhe disa shkencëtarë, e vënë në pikëpyetje teorinë e evolucionit.

Si t’i gjesh shkrimet në Biblën tënde

Këtu renditen 66 librat e Biblës sipas radhës që gjenden në shumë përkthime të saj. Pas titullit të librit vjen kapitulli e pastaj vargu.

Ata e vlerësuan Biblën

Uilliam Tindali dhe Migel Servetosi janë dy prej shumë njerëzve që, pavarësisht kundërshtimit dhe kërcënimit me vdekje, rrezikuan jetën dhe emrin për të mbrojtur të vërtetën e Biblës.

Ata e vlerësuan Biblën—Fragment (Uilliam Tindali)

Dashuria për Biblën duket qartë në punën e tij, nga e cila nxjerrim dobi edhe sot e kësaj dite.

QËNDRONI VIGJILENTË!

QËNDRONI VIGJILENTË!

Çfarë ka ndodhur me mirësjelljen?—⁠Çfarë thotë Bibla?

Mirësjellja po shfaqet gjithnjë e më pak. Bibla shpjegon pse dhe na jep drejtim të besueshëm në lidhje me të folurin dhe sjelljen.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Kur do të marrin fund luftërat?—⁠Çfarë thotë Bibla?

Së shpejti të gjitha luftërat do të marrin fund. Bibla shpjegon si do të ndodhë kjo.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Triliona po shpenzohen për luftërat—⁠Vetëm kaq është kostoja?

Mëso pse pasuritë e botës së shpejti nuk do të përdoren më për luftërat dhe si do të zhbëhen pasojat e tyre.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Njerëzit po humbasin besimin te politikanët—⁠Çfarë thotë Bibla?

Bibla na nxit të bëjmë kujdes se kujt t’i besojmë dhe na tregon zgjidhjen e vetme më të besueshme për të një ardhme më të mirë.

QËNDRONI VIGJILENTË!

A është e pashmangshme lufta botërore?—⁠Çfarë thotë Bibla?

Bibla nuk parathoshte vetëm se koha jonë do të karakterizohej nga luftërat, por edhe se si ato do të marrin fund një ditë.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Ku të gjejmë shpresë gjatë 2024-s?​—Çfarë thotë Bibla?

Shpresa që jep Bibla të ndihmon të jetosh më mirë tani dhe ta shikosh me optimizëm të ardhmen.

QËNDRONI VIGJILENTË!

2023-shi, një vit i ankthshëm—Çfarë thotë Bibla?

Bibla zbulon çfarë fshihet pas ngjarjeve të vitit 2023.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Pse kaq shumë urrejtje?—Çfarë thotë Bibla?

Mëso pse urrejtja që shohim sot në botë ka domethënie të veçantë, dhe çfarë do të bëjë Perëndia për këtë problem.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Pse njerëzit nuk mund të vendosin paqe?—Çfarë thotë Bibla?

Ja 3 arsye pse njerëzit nuk kanë arritur t’u japin fund luftërave.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Kush do t’i shpëtojë civilët?—Çfarë thotë Bibla?

Bibla parathotë se Perëndia ‘do t’i shuajë luftërat anembanë tokës’. Si do ta bëjë këtë?

QËNDRONI VIGJILENTË!

A do të fillojë Armagedoni në Izrael?—Çfarë thotë Bibla?

Ajo që shpjegon libri i Zbulesës për Armagedonin tregon përgjigjen.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Përmbytje shkatërrimtare—Çfarë thotë Bibla?

Shiko çfarë tregojnë për kohën tonë përmbytjet e paprecedenta që po ndodhin në mbarë botën.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Krizë globale ushqimi si pasojë e luftës dhe e ndryshimeve klimatike—Çfarë thotë Bibla?

Bibla jo vetëm përmban këshilla praktike, por edhe jep shpresë se gjërat do të bëhen më mirë.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Valët e të nxehtit mbërthejnë globin gjatë verës së 2023-shit—Çfarë thotë Bibla?

Bibla tregon se Perëndia nuk do të lejojë që toka të shkatërrohet.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Zyrtarë të lartë të shëndetësisë paralajmërojnë për ndikimin negativ të medias sociale te të rinjtë—Çfarë thotë Bibla?

Shqyrtoni tri parime nga Bibla që mund t’i ndihmojnë prindërit të mbrojnë fëmijët e tyre.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Shpenzimet ushtarake botërore kalojnë shifrën 2 trilionë dollarë—Çfarë thotë Bibla?

Bibla paratha se fuqitë botërore do të konkurronin për pushtet, prandaj do të shpenzonin shuma marramendëse.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Inteligjenca artificiale: bekim apo mallkim?—Çfarë thotë Bibla?

Bibla tregon pse njerëzit nuk mund të garantojnë se shpikjet në fushën e teknologjisë do të përdoren vetëm për mirë.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Lufta në Ukrainë hyn në vitin e dytë—Çfarë shprese jep Bibla?

Mëso më shumë për premtimin e Biblës se të gjitha luftërat do të marrin fund.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Shëndeti mendor tek adoleshentët përkeqësohet në nivele alarmante—Çfarë thotë Bibla?

Bibla ofron ndihmë praktike për adoleshentët që janë të stresuar.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Tërmete shkatërrimtare godasin Turqinë dhe Sirinë—Çfarë thotë Bibla?

Bibla ofron ngushëllim dhe shpresë për të prekurit nga tërmetet që goditën Turqinë dhe Sirinë.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Shkencëtarët çojnë përpara akrepat e Orës së Fundit të Botës—Çfarë thotë Bibla?

Edhe pse Bibla flet për një fund, ajo na jep arsye të forta për të qenë optimist.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Dëshmitarët e Jehovait dhe Holokausti—Çfarë thotë Bibla?

Shumë njerëz kanë frikë se mos fenomeni i Holokaustit përsëritet.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Pse po i përçan politika njerëzit?—Çfarë thotë Bibla?

Në mbarë botën politika po shkakton gjithnjë e më shumë përçarje. Bibla tregon zgjidhjen—një lider që mund t’i bashkojë të gjithë njerëzit.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Arsye për shpresë në vitin 2023—Çfarë thotë Bibla?

Shumë veta ndihen optimistë kur fillon një vit i ri. Lajmi i mirë që jep Bibla na e ushqen këtë qëndrim pozitiv.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Viti 2022: vit kaotik—Çfarë thotë Bibla?

Vetëm Bibla shpjegon domethënien e vërtetë të ngjarjeve të fundit.

QËNDRONI VIGJILENTË!

A mund t’i bashkojë vërtet njerëzit Kupa e Botës?—Çfarë thotë Bibla?

Kupa e Botës nuk u vërtit vetëm rreth fushës së blertë.

QËNDRONI VIGJILENTË!

A mund ta shmangë katastrofën klimatike bashkëpunimi mes kombeve?—Çfarë thotë Bibla?

Bibla paratha me saktësi se çfarë do ta pengonte progresin.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Cilin udhëheqës do të zgjedhësh?—Çfarë thotë Bibla?

Edhe udhëheqësi më i aftë njerëzor ka kufizime, por ekziston një udhëheqës të cilit mund t’i besojmë në mënyrë absolute.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Politikanët paralajmërojnë ardhjen e Armagedonit—Çfarë thotë Bibla?

A do të sjellë Armagedonin përdorimi i armëve bërthamore?

QËNDRONI VIGJILENTË!

Thatësirat ekstreme—Çfarë thotë Bibla?

A mund të zgjidhet ky problem global? A ka shpresë për të ardhmen?

QËNDRONI VIGJILENTË!

Të krishterët dhe lufta—Çfarë thotë Bibla?

A po i binden Jezuit të krishterët që përfshihen në luftë?

QËNDRONI VIGJILENTË!

Temperatura rekord në mbarë botën—Çfarë thotë Bibla?

A do të bëhet e pabanueshme toka?

QËNDRONI VIGJILENTË!

Sulmet me armë po tronditin botën—Çfarë thotë Bibla?

A kemi ndonjë arsye për të besuar se dhuna do të marrë fund?

QËNDRONI VIGJILENTË!

Toka po rrënohet—Çfarë thotë Bibla?

Një varg nga Bibla zbulon tri gjëra për problemet e mjedisit që kërcënojnë planetin tonë.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Rritja e madhe e inflacionit në mbarë botën—Çfarë thotë Bibla?

Pse po përballemi me një pasiguri ekonomike kaq të madhe? Si mund të na ndihmojë Bibla?

QËNDRONI VIGJILENTË!

Sulm me armë zjarri në shkollë—Çfarë thotë Bibla?

Pse ndodhin tragjedi të tilla? A do të marrë fund ndonjëherë dhuna?

QËNDRONI VIGJILENTË!

Lufta në Ukrainë përkeqëson krizën globale të ushqimit

Bibla parathoshte kriza globale ushqimi, por edhe ofron shpresë e këshilla praktike si t’ia dalim mbanë.

QËNDRONI VIGJILENTË!

6 milionë të vdekur për shkak të COVID—Çfarë thotë Bibla?

Bibla i parathoshte pandemitë vdekjeprurëse, por ofron edhe ngushëllim që t’i përballojmë dhe zbulon zgjidhjen që do t’i eliminojë përgjithmonë ato.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Çfarë thotë Bibla për adhurimin e shëmbëlltyrave?

A i intereson Perëndisë nëse përdorim shëmbëlltyra ose idhuj në adhurim?

QËNDRONI VIGJILENTË!

Feja dhe lufta në Ukrainë—Çfarë thotë Bibla?

Krerët e kishave të të dyja palëve të përfshira në konflikt po e përdorin ndikimin e tyre shumë ndryshe nga ajo që u mësoi Jezui dishepujve të tij.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Kriza e refugjatëve​—Miliona largohen nga Ukraina

Bibla shpjegon shkaqet e vërteta, si edhe zgjidhjen përfundimtare.

QËNDRONI VIGJILENTË!

Rusia sulmon Ukrainën

Mëso domethënien e kësaj ngjarjeje.

FAQJA E PARË

Siguria e grave—Këndvështrimi i Biblës

Perëndia e ka merak sigurinë e grave. Zbulo arsyen pse dhe çfarë do të bëjë për keqtrajtimin e grave.

Luftoje vetminë duke ndihmuar të tjerët—⁠Çfarë thotë Bibla?

Shiko dy mënyra se si mund të ndihmosh veten duke ndihmuar të tjerët.

FUSHATA E PËRKUJTIMIT

Jezui do t’i japë fund krimit

Si mund të tregojmë çmueshmëri për atë që ka bërë Jezui dhe për atë që do të bëjë për ne?

FUSHATA E PËRKUJTIMIT

Jezui do t’i japë fund varfërisë

Si mund të tregojmë çmueshmëri për atë që ka bërë Jezui dhe për atë që do të bëjë për ne?

FUSHATA E PËRKUJTIMIT

Jezui do t’u japë fund luftërave

Si mund të tregojmë çmueshmëri për atë që ka bërë Jezui dhe për atë që do të bëjë për ne?

Luftoje vetminë duke lidhur miqësi—⁠Si mund të të ndihmojë Bibla?

Shih si mund të të ndihmojnë 2 parime të Biblës të fitosh luftën kundër vetmisë.

Si kujdeset Perëndia për njerëzit që nuk dëgjojnë

Në mbarë botën, njerëzit që nuk dëgjojnë po nxjerrin dobi nga arsimimi që siguron Perëndia. Si?

Vetmia, problem që shtohet dita-ditës—⁠Çfarë thotë Bibla?

Zbulo si mund të gjejnë që tani njëfarë lumturie ata që ndihen të vetmuar.

Epidemia e vetmisë—Çfarë mund të bësh?

Shqyrto 2 parime nga Bibla që mund të të ndihmojnë të përballosh vetminë.

Çfarë thotë Bibla për krizën globale të ujit?

Mbretëria e Perëndisë do të bëjë atë që qeveritë njerëzore nuk janë të afta ta bëjnë: do të eliminojë shkaqet e problemeve të ujit.

A ka ende rëndësi e vërteta?

Bibla mund të të ndihmojë të kuptosh çfarë është e vërtetë në këtë botë plot me post të vërteta.

Problemet ekonomike: Çfarë do të bëjë Mbretëria e Perëndisë

A e dije se Bibla flet për një qeveri që do të zgjidhë çdo problem ekonomik, përfshirë pabarazinë?

Politikanë të korruptuar: Çfarë do të bëjë Mbretëria e Perëndisë

Zbulo si Mbretëria e Perëndisë do të vendosë një Lider që është tërësisht i besueshëm, i ndershëm dhe i pastër nga çdo formë korrupsioni.

Problemet e mjedisit: Çfarë do të bëjë Mbretëria e Perëndisë

Zbulo si do t’u japë zgjidhje të gjitha problemeve të mjedisit Mbretëria e Perëndisë.

Kujdesi shëndetësor: Çfarë do të bëjë Mbretëria e Perëndisë

Zbulo si do të na sigurojë kujdesin e duhur shëndetësor Mbretëria e Perëndisë.

Luftërat: Çfarë do të bëjë Mbretëria e Perëndisë

Zbulo si do ta sjellë Mbretëria e Perëndisë paqen dhe sigurinë e vërtetë.

Çfarë thotë Bibla për krizën ushqimore të ditëve tona?

Përgjegjës për këtë problem nuk është Perëndia, gjithsesi ai na ka paralajmëruar se kjo do të ndodhte.

Veganizmi—Çfarë thotë Bibla?

Mëso nëse veganizmi është zgjidhja për një botë më të mirë.

Toleranca—Si na ndihmon Bibla

Këto shkrime tregojnë si nxit Bibla paqen dhe respektin për të gjithë njerëzit.

Çfarë ka profetizuar Bibla për tërmetet e mëdha?

Shqyrto disa shembuj të tërmeteve të mëdha që kanë rënë vitet e fundit dhe si na paralajmëron profecia e Biblës për atë që do të ndodhë në të ardhmen e afërt.

A do të marrë fund ndonjëherë korrupsioni qeveritar?

Shih tri arsye pse jemi të sigurt se Mbretëria e Perëndisë nuk do të korruptohet kurrë.

A mund të të ndihmojë Bibla të mposhtësh varësinë ndaj drogës?

Katër hapa që na mëson Bibla për t’u çliruar nga varësia.

Ndryshimet e klimës dhe e ardhmja jonë—Çfarë thotë Bibla

A interesohet Krijuesi për planetin tonë dhe për banorët e tij?

A do t’i kthehemi ndonjëherë normalitetit? Si mund të na ndihmojë Bibla në botën post-pandemike

6 parime nga Bibla mund të na ndihmojnë të jemi realistë në atë që presim dhe të përballojmë ngjarjet që do të sjellë e ardhmja.

A duhet të përfshihet feja në politikë?

Anekënd botës, shumë veta që pohojnë se ndjekin Jezu Krishtin, janë shumë të përfshirë në politikë. A duhet të jetë kështu?

A mund të shpresojmë për një sistem ekonomik të drejtë?

Ekziston një qeveri që mund t’i administrojë çështjet e tokës në mënyrë të përsosur dhe mund të zhdukë përgjithmonë varfërinë dhe pasigurinë ekonomike.

A mund të të ndihmojë Bibla kur përballesh me motin ekstrem?

Këshillat e Biblës të ndihmojnë para, gjatë dhe pas katastrofave që shkakton moti ekstrem.

A do të marrë fund terrorizmi?

Derisa të zhduken frika dhe dhuna, ka dy gjëra që sugjeron Bibla, të cilat mund t’i ndihmojnë njerëzit t’ia dalin mbanë kur preken nga terrorizmi.

A po vjen fundi i botës? Çfarë është Apokalipsi?

Edhe pse Bibla thotë se toka do të qëndrojë përgjithmonë, ekziston një botë që do të marrë fund.

Ruhu nga informacionet e rreme

Sot informacionet e shtrembëruara, lajmet e rreme dhe teoritë konspirative i gjen kudo. Ato janë të dëmshme.

A vlejnë ende sot normat e Biblës për të drejtën dhe të gabuarën?

Shiko dy arsye pse kanë kaq shumë vlerë normat morale të Perëndisë që i gjejmë në Bibël.

Si ta mbash nën kontroll ankthin

Cilat këshilla praktike dhe cilat vargje nga Bibla të ndihmojnë të pakësosh ankthin?

Shpresë e sigurt për një të ardhme më të mirë

Pse premtimet e Biblës janë ndryshe nga premtimet dhe parashikimet e njerëzve?

Feja: Thjesht një biznes gjigant?

Në disa kisha, shumë nga njerëzit që i frekuentojnë, janë të varfër, kurse predikuesit e tyre janë të krimbur në pará.

Kush do ta shpëtojë planetin Tokë?

Sipas disa ekspertëve të mjedisit, veprimtaritë e njeriut po çojnë drejt zhdukjes disa specie dhe po dëmtojnë biodiversitetin e planetit si kurrë më parë.

Si mund t’i ndihmojë Bibla burrat që vuajnë nga ankthi

Ankthi po bëhet një problem gjithnjë e më i madh në këto kohë kritike. A mund të të ndihmojë Bibla nëse vuan nga ankthi?

Si ta luftosh lodhjen nga pandemia

Nëse nuk e luftojmë, gradualisht mund ta humbasim dëshirën për të respektuar masat parandaluese kundër COVID.

A do të dëgjohet ndonjëherë thirrja për drejtësi?

Bibla tregon se drejtësia e vërtetë vjen nga Zoti, që i sheh të gjithë njerëzit me paanësi.

Si ta përballosh një sëmundje të papritur

Cilat parime praktike nga Bibla mund të të ndihmojnë nëse sëmuresh papritur?

Si t’ia dalësh me më pak të ardhura

Edhe pse rënia e të ardhurave mund të jetë goxha stresuese, disa hapa praktikë bazuar në mençurinë e Biblës mund të të ndihmojnë të jetosh edhe me më pak para.

Si ta mbajmë nën kontroll konsumimin e alkoolit?

Pesë sugjerime që do të të ndihmojnë ta mbash nën kontroll alkoolin, edhe në kohë stresuese.

Ndihmë për viktimat e dhunës në familje

Nuk është faji yt dhe nuk je vetëm.

Si ta përballosh izolimin?

Kur je i izoluar mund të duket e pamundur të gjesh shpresë, lumturi dhe kënaqësi. Por nuk është kështu.

TË NDRYSHME

Huldrih Cvingli: Rrugëtimi i tij për të gjetur të vërtetën e Biblës

Në shekullin e 16-të, Cvingli zbuloi shumë të vërteta nga Bibla dhe i ndihmoi të tjerët të bënin po njësoj. Çfarë mësojmë nga jeta dhe bindjet e tij?

Prezantohen në gjuhën gjermane të shenjave Ungjijtë e Mateut dhe të Gjonit

Më 18 dhjetor 2021, u prezantuan librat e Mateut dhe të Gjonit në gjuhën gjermane të shenjave. Kjo është hera e parë që libra të plotë të Biblës përkthehen në këtë gjuhë.

Del në dritë një përkthim i humbur i Biblës

Shihni këtë histori emocionuese që tregon si u zbulua, mbi 200 vjet më vonë, një përkthim i rëndësishëm i Biblës që konsiderohej i humbur.

Dy përkthyes që rivendosën emrin e Perëndisë në Dhiatën e Re

Pse emri i Perëndisë duhej rivendosur në Bibël? A ka rëndësi kjo?

Ngushëllim për të pikëlluarit

Kur na vdes një njeri i dashur, mund të ndihemi sikur askush s’na kupton. Por, Perëndia na kupton dhe mund të na ndihmojë.

Nxirr dobi nga flijimi i Jezuit

Cilat janë 2 gjëra të rëndësishme që na mësoi Jezui të bëjmë, që të nxjerrim dobi nga vdekja e tij?

Kur vdekja të rrëmben një njeri të dashur

Ja disa gjëra praktike që mund të bësh për të lehtësuar disi hidhërimin.

Shtatë sugjerime për të ngrënë në mënyrë të shëndetshme dhe të sigurt

Jeta është dhuratë dhe tregojmë se e çmojmë duke u kujdesur për shëndetin tonë dhe të familjes. Ja si ta bësh këtë.

Përballja me viruset—Mbro veten dhe të tjerët

Si ta përballosh fizikisht dhe emocionalisht përhapjen e një virusi? Dhe ndërkohë, si mund ta ruash miqësinë me Perëndinë?

Prezantohet Përkthimi Bota e Re i rishikuar në spanjisht

Si mund të përkthehej një Bibël për lexues nga e gjitha bota ku një fjalë e vetme mund të kishte më tepër se një kuptim?

A ka ekzistuar vërtet Gjon Pagëzori?

Jozefi, një historian i shekullit të parë, e shihte Gjon Pagëzorin si person real. Edhe ne mund të jemi po kaq të sigurt.

Regjistrimet e lashta vërtetojnë vendndodhjen e një fisi izraelit

Ostrakat e Samarisë vërtetojnë informacionet historike në Bibël.

Çfarë ishin vulat e lashta?

Pse vulat e lashta ishin kaq të rëndësishme dhe si i përdornin mbretërit dhe sundimtarët?

A është i saktë tregimi i Biblës për mërgimin e judenjve në Babiloni?

A i mbështetin veprat e referimit kushtet e jetesës që parashikoi Perëndia për judenjtë gjatë mërgimit në Babiloni?

Reliev i lashtë egjiptian që vërteton një ngjarje të Biblës

Mëso se si një mbishkrim i lashtë egjiptian vërteton besueshmërinë e Biblës.

Ligjet e Perëndisë për higjienën ishin të përparuara për kohën

Kombi i lashtë i Izraelit nxirrte dobi duke ndjekur këto ligje.

Anemia: Shkaqet, simptomat dhe kurimi

Çfarë është anemia? A mund të parandalohet ose të kurohet?

Zbulim arkeologjik që mbreti David është personazh historik

Disa kritikë argumentojnë se mbreti David i Izraelit është një mit, një legjendë e krijuar nga njerëzit. Çfarë kanë zbuluar arkeologët?

Një dorëshkrim i lashtë mbështet emrin e Perëndisë

Shih provat se emri hyjnor gjendet në «Dhiatën e Re»

Si filloi jeta?

Në të vërtetë, shumë njerëz të arsimuar, madje edhe disa shkencëtarë, e vënë në pikëpyetje teorinë e evolucionit.

Si t’i gjesh shkrimet në Biblën tënde

Këtu renditen 66 librat e Biblës sipas radhës që gjenden në shumë përkthime të saj. Pas titullit të librit vjen kapitulli e pastaj vargu.

Ata e vlerësuan Biblën—Fragment (Uilliam Tindali)

Dashuria për Biblën duket qartë në punën e tij, nga e cila nxjerrim dobi edhe sot e kësaj dite.

Ata e vlerësuan Biblën

Uilliam Tindali dhe Migel Servetosi janë dy prej shumë njerëzve që, pavarësisht kundërshtimit dhe kërcënimit me vdekje, rrezikuan jetën dhe emrin për të mbrojtur të vërtetën e Biblës.

Na vjen keq, nuk ka terma që korrespodojnë me zgjedhjen tënde.