Efesianëve 6:1-24

6  Fëmijë, bindjuni prindërve tuaj+ në unitet+ me Zotërinë, sepse kjo është e drejtë:+  «Ndero atin dhe nënën tënde»,+ që është urdhërimi i parë me premtimin:+  «Që të të vejë mbarë dhe të jetosh gjatë në tokë.»+  Ju, etër, mos i acaroni fëmijët tuaj,+ por vazhdoni t’i rritni+ në disiplinën+ dhe në normën mendore+ të Jehovait.  Ju skllevër, jini të bindur ndaj atyre që janë zotërinjtë tuaj sipas mishit,+ me frikë dhe dridhma,+ me çiltërsinë e zemrave tuaja, si ndaj Krishtit,  jo duke shërbyer sa për sy e faqe, për t’u pëlqyer njerëzve,+ por si skllevër të Krishtit, duke bërë vullnetin e Perëndisë me gjithë shpirt.+  Jini skllevër me qëndrim të mirë, si për Jehovain+ dhe jo për njerëzit,  sepse e dini që secilit, çfarëdo të mire që të bëjë, do t’i shpërblehet nga Jehovai,+ skllav ose i lirë qoftë.+  Edhe ju, zotërinj, vazhdoni të bëni të njëjtat gjëra ndaj tyre, dhe lërini kërcënimet,+ sepse ju e dini se Zotëria i tyre dhe juaji+ është në qiej, e tek ai, nuk ka anësi.+ 10  Së fundi, vazhdoni të merrni fuqi+ në Zotërinë dhe në madhështinë+ e forcës së tij. 11  Vishni armaturën+ e plotë të Perëndisë, që të jeni në gjendje të qëndroni të patundur kundër intrigave+ të Djallit. 12  Sepse, ne nuk kemi një përleshje+ me gjakun e mishin, por me qeveritë,+ me autoritetet,+ me sundimtarët botërorë+ të kësaj errësire, me forcat e liga frymore+ në vendet qiellore. 13  Prandaj, merrni armaturën e plotë të Perëndisë,+ që të jeni në gjendje t’u kundërviheni në ditë të ligë dhe, pasi të keni bërë në mënyrë të plotë gjithçka, të qëndroni të patundur.+ 14  Qëndroni të patundur, me ijët të ngjeshura+ me të vërtetën,+ të veshur me parzmoren e drejtësisë,+ 15  me këmbët+ të mbathura me pajimet e lajmit të mirë të paqes.+ 16  Mbi të gjitha, merrni mburojën e madhe të besimit,+ me të cilën do të jeni në gjendje të shuani të gjitha shigjetat e zjarrta të të ligut.+ 17  Merrni edhe përkrenaren+ e shpëtimit dhe shpatën+ e frymës,+ që është fjala e Perëndisë.+ 18  Ndërkaq, vazhdoni të luteni+ në çdo rast në frymë,+ dhe bëni çdo lloj lutjeje dhe përgjërimi. E për këtë qëllim, rrini zgjuar me qëndresë të plotë dhe me përgjërim për gjithë të shenjtët, 19  si edhe për mua, që, kur të hap gojën,+ të më jepet aftësia për të folur dhe ta bëj të njohur me lirshmëri në të folur+ sekretin e shenjtë të lajmit të mirë,+ 20  për të cilin veproj si ambasador+ në zinxhirë, që të flas për të me guxim, siç duhet të flas.+ 21  Që edhe ju t’i dini gjërat që kanë të bëjnë me mua dhe se si po ia kaloj, Tikiku,+ një vëlla i dashur dhe shërbëtor i besueshëm në Zotërinë, do t’ju tregojë gjithçka.+ 22  Pikërisht për këtë qëllim po e dërgoj te ju, që të jeni në dijeni të gjërave që kanë të bëjnë me ne, dhe që ai të ngushëllojë zemrat tuaja.+ 23  Vëllezërit paçin paqe dhe dashuri me besim nga Perëndia Atë dhe Zotëria Jezu Krisht! 24  Dashamirësia e pamerituar+ qoftë me të gjithë ata që e duan Zotërinë tonë Jezu Krisht në paprishje!

Shënime në fund të faqes