KULLA E ROJËS—BOTIMI PËR STUDIM Mars 2020

Ky numër përmban artikujt e studimit për periudhën 4-31 maj 2020.

Dashuria dhe mirënjohja për Jehovain të motivojnë të pagëzohesh

Dashuria për Jehovain mund të të motivojë të pagëzohesh. Por çfarë mund të të pengojë?

A je gati të pagëzohesh?

Përgjigjet që jep për pyetjet në këtë artikull, do të të ndihmojnë të vendosësh.

JETËSHKRIM

«Ja ku jemi! Na dërgoni ne!»

Xheku dhe Meri-Lina shpjegojnë çfarë i motivoi të fillonin shërbimin në kohë të plotë dhe çfarë i ndihmoi të përshtateshin me rrethanat e reja në caktime të ndryshme.

Kur është koha e duhur për të folur?

Shih shembuj nga Shkrimet që të ndihmojnë të dish kur të flasësh e kur të heshtësh.

Kini dashuri të zjarrtë për njëri-tjetrin

Jezui tha se dashuria është shenja identifikuese e të krishterëve të vërtetë. Si na ndihmon dashuria të jemi paqebërës, të paanshëm dhe mikpritës?

A e dini?

Ç’dëshmi ekzistojnë përveç Biblës se izraelitët ishin skllevër në Egjipt?

Pyetje nga lexuesit

Çfarë ishte policia e tempullit jude? Cilat detyra kishte?