Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

РАЗБУДЕТЕ СЕ! Бр. 1, 2022 | Свет во хаос — како да опстанеме

Условите во светот од ден на ден стануваат сѐ полоши, поради што мнозина се борат со тешките последици од природните катастрофи, како и од проблемите предизвикани од човек. Дознај што може да ти помогне да опстанеш и покрај ваквите проблеми и да се заштитиш себеси и твоите блиски.

 

Свет во хаос — како да опстанеме

Кога ќе се случи трагедија, направи сѐ за да се заштитиш себеси и твоето семејство.

1 | Чувај си го здравјето

Колку повеќе си го чуваш здравјето толку полесно ќе можеш да се носиш со тешки ситуации.

2 | Мудро ракувај со парите

Ако мудро ракуваш со парите, ќе може полесно да опстанеш кога ќе дојде до некоја криза.

3 | Остани близок со оние што ги сакаш

Прочитај корисни совети за тоа како да си го зацврстиш бракот, да си ги зачуваш пријателствата и да им помагаш на своите деца.

4 | Не губи надеж

Библијата ни помага да се носиме со животните грижи и ни дава надеж за подобра иднина.

Во овој број на Разбудете се!

Во овие статии прочитај што може да ти помогне тебе и на твоето семејство да опстанете и покрај хаосот во светот.