Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

СВЕТ ВО ХАОС

3 | Остани близок со оние што ги сакаш

3 | Остани близок со оние што ги сакаш

ЗОШТО Е ВАЖНО

Поради хаосот во светот, многу луѓе се сѐ позагрижени и несвесно се оддалечуваат од оние што ги сакаат.

  • Луѓето се изолираат од своите пријатели.

  • Брачните другари сѐ почесто се караат.

  • Родителите не обрнуваат речиси никакво внимание на она што ги загрижува нивните деца.

Што треба да знаеш

  • Пријателите се од клучно значење за нашето физичко и емоционално здравје, особено во тешки времиња.

  • Стресот што го носи хаосот во светот може да доведе до неочекувани проблеми во семејството.

  • Вознемирувачките вести може многу да ги уплашат децата.

Што можеш да преземеш уште сега

Во Библијата пишува: „Вистинскиот пријател сака во секое време, и брат станува во неволја“ (Изреки 17:17).

Помисли на некој што те поддржува и што може да ти даде добри совети. Самото тоа што знаеш дека некој се грижи за тебе може да ти даде сила да се носиш со секојдневните предизвици.