Префрли се на текстот

Префрли се на содржината

„Тој се грижи за вас“

„Тој се грижи за вас“

Дури и ако другите те разочараат, има некој што никогаш нема да те разочара и да те напушти. Кој е тој?

Цар Давид, кој живеел во минатото, рекол: „И да ме остават татко ми и мајка ми, Јехова ќе ме прифати“ (Псалм 27:10).

Јехова е „Таткото на милосрдноста и Богот на секоја утеха, кој нѐ теши во секоја наша неволја“ (2. Коринќаните 1:3, 4).

„Сите свои грижи фрлете ги на него, зашто тој се грижи за вас“ (1. Петрово 5:7).

За да дознаеш како Бог сака да ти помогне, прочитај ја лекција 08 од книгата Радувај му се на животот засекогаш, која е издадена од Јеховините сведоци. Достапна е и на www.jw.org/mk.