СТРАЖАРСКА КУЛА Бр. 2, 2019 | Зошто вреди да се живее

Дали поради некоја трагедија што ти се случила се прашуваш вреди ли да се живее?

Кога животот ќе ти стане претежок товар

Без разлика со какви проблеми се соочуваш, вреди да живееш.

Ако се случила некоја катастрофа

Во Библијата има практични совети кои можат да ти помогнат да се справиш со последиците од некоја природна катастрофа.

Ако ти починал некој близок

Дознај кои пет работи можат да ти помогнат полесно да ја поднесеш загубата на некој близок.

Ако те изневерил брачниот другар

Многу изневерени сопружници нашле утеха во Библијата.

Ако боледуваш од тешка болест

Дознај што им помогнало на некои кои се борат со тешка болест.

Ако си изгубил секаква желба за живот

Дали некогаш ти било толку тешко што си посакал да те нема? Каде можеш да најдеш помош?

Навистина ВРЕДИ да се живее!

Иако можеби другите не сфаќаат во колку тешка ситуација се наоѓаш, биди уверен дека Бог се грижи за тебе и сака да ти помогне.

„Тој се грижи за вас“

Овие библиски стихови можат да те утешат и да ти дадат сила.