СТРАЖАРСКА КУЛА Бр. 3, 2020 | Бог сака да бидеш среќен засекогаш

Дознај кои благослови ни ги ветува Бог, зошто може да бидеме сигурни дека ќе се исполнат и како ќе ни користат.

Бог сака да ти помогне да бидеш среќен засекогаш

Дали копнееш по свет без војни, насилство и болести? Ова не е само сон. Бог ни ветува дека ќе дојде такво време.

Нашиот Творец нѐ сака и се грижи за нас

Како еден татко полн со љубов, Бог се грижи за своето семејство. Како го прави тоа?

Како Творецот ни ги открива своите прекрасни ветувања

Како Бог ги користел пророците за да ја запишат неговата порака?

Дали Божјата пишана Реч била изменета?

Прочитај што откриле изучувачите во врска со Библијата што ја имаме денес.

Што ни откриле пророците за Бог

Што учиме за Бог и за тоа како можеме да ги добиеме неговите благослови од тројца верни пророци?

Продолжи да се молиш за Божјата милост

Како треба да се молиме за Бог да нѐ услиши и да нѐ благослови?

Послушноста кон Бог носи благослови

Дознај како тоа што сме му послушни на Бог ни носи благослови.

Како да покажуваме љубов кон другите луѓе

Не е секогаш лесно да покажуваме љубов кон другите луѓе, но можеме да успееме во тоа.

Благослови за оние што им помагаат на другите

Зошто Бог ќе нѐ благослови ако им помагаме на оние што имаат потреба од помош?

И ти можеш засекогаш да уживаш во благословите од нашиот Творец

Каков ќе биде животот на Земјата кога Бог ќе го исполни ветувањето што му го дал на Авраам?

Дали некогаш си се запрашал?

Дознај ги одговорите на некои прашања во врска со проблемите во животот и Бог.