Врати се кај Јехова

Јехова ги бара своите овчички кои залутале и ги повикува да му се вратат.

Писмо од Водечкото тело

Ова писмо од Водечкото тело е упатено особено до Божјите слуги кои застраниле од неговото стадо.

ДЕЛ 1

„Ќе ги побарам изгубените“

Дали за Јехова изгубената овчичка е изгубен случај?

ДЕЛ 2

Грижи — „притиснати сме од сите страни“

Можеби си разочаран поради тоа што не можеш да го правиш за Јехова сето она што си го правел во минатото. Дознај како Јехова може да ти помогне.

ДЕЛ 3

Повредени чувства — кога имаме „жалба против некого“

Прочитај кои три библиски начела можат да ти помогнат кога се чувствуваш повреден од некој соверник.

ДЕЛ 4

Чувства на вина — „исчисти ме од мојот грев“

Што може да ти помогне да имаш чиста совест?

ДЕЛ 5

Врати се кај својот Пастир

Ако решам да му се вратам на Јехова, што треба да направам? Како ќе реагираат браќата и сестрите во собранието?

Заклучок

Дали понекогаш се присетуваш на убавите моменти што ги имаше со Јеховиниот народ?