Префрли се на текстот

„Кој е на Јеховина страна?“

Тоа што некој сака да му биде верен на Бог или тврди дека му е верен, не значи дека навистина е така. Верноста мора да се докаже со дела. Ова се гледа од библискиот извештај запишан во 2. Мојсеева, поглавја 20, 24, 32 и 34.

Се темели на 2. Мојсеева 20:1-7; 24:3-18; 32:1-35; 34:1-14.