Langsung mlebu

Bantuan kanggo Keluarga

Ing artikel-artikel iki ana saran-saran sing dhasaré Alkitab kanggo keluarga. * Terus, ya ana artikel-artikel liyané soal keluarga ing bagéan Suami Istri lan Wong Tuwa.

^ Ing artikel-artikel iki ana jeneng-jeneng sing dudu jeneng asliné.

Perkawinan

Carané Bèn Ora Terus-terusan Jèngkèl

Timbang terus-terusan jèngkèl, mendhing mikirké apiké.

Carané Bèn Keluarga Bahagia: Sayang karo Bojo

Merga sibuk kerja utawa lagi ana masalah, isa waé dadi ora perhatian manèh karo bojo. Bèn ora kaya ngono kudu piyé?

Carané Bèn Ora Terus-terusan Mikirké Gawéan

Limang cara sing isa mbantu bèn gawéan ora ngrusak perkawinané njenengan.

Komunikasi

Piyé Bèn Ana Luwih Akèh Wektu kanggo Bojo?

Ana akèh suami istri sing ngrasa meskipun lagi berduaan, wong loro kuwi ora isa akrab. Terus, piyé carané bèn isa akrab?

Ndhidhik Anak

Sing Kudu Dingertèni Wong Tuwa soal Tempat Penitipan Anak

Ana patang pitakonan sing isa dipikirké wong tuwa bèn isa mutuské apa tempat penitipan anak kuwi apik kanggo anaké njenengan.

Apa Anakku Kudu Nduwé HP?

Njenengan isa mikirké apa anak-anak wis isa dipercaya lan njenengan isa ngawasi bèn anak-anak ngati-ati pas dolanan HP.

Carané Bèn Anak-Anak Isa Ngati-ati Pas Dolanan HP

Meskipun anaké njenengan luwih pinter soal tèknologi, meréka tetep kudu dikandhani bèn ngati-ati pas dolanan HP.

Carané Bèn Anak-Anak Seneng Maca—Bagéan 1: Pilih Maca utawa Nonton?

Akèh anak luwih seneng nonton vidéo. Piyé carané wong tuwa mbantu bèn anak-anak seneng maca?

Mbantu Anak-Anak Bèn Ora Kepengaruh karo Berita sing Nggawé Kuwatir

Apa sing isa ditindakké wong tuwa bèn anak-anak ora ngrasa kuwatir wektu nonton berita?

Piyé Nèk Anakku Bosen?

Merga ora isa ing endi-endi, terus ya ora ana kegiatan, anaké njenengan isa waé dadi bosen. Pikirna iki.

Manfaaté Permainan Kréatif

Permainan kréatif luwih bermanfaat daripada nonton TV, dolanan HP, utawa nduwé kegiatan sing wis dijadwalké.

Pengaruhé Pegatan kanggo Anak-Anak

Ana wong-wong sing ngrasa nèk pegatan kuwi bakal luwih apik kanggo anak-anak. Ning, penelitian nduduhké nèk pengaruhé ora apik kanggo anak-anak.

Ngajari Anak-Anak Bèn Seneng Ngomong Maturnuwun

Kèt cilik, anak-anak isa diajari ngomong maturnuwun.

Ndhidhik Cah Enom

Wektu Anaké Njenengan Dadi Ora Isa Dipercaya

Aja langsung nganggep nèk anaké njenengan mbrontak. Njenengan isa mbantu anaké njenengan bèn isa dipercaya manèh.