Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

Pitanja i odgovori

Pitanja i odgovori

Kako deca mogu zavoleti Boga?

Pomozite detetu da upozna i zavoli Boga preko onoga što je stvorio

Da bi zavolela Boga, vaša deca se moraju uveriti da on postoji i da ih voli. Što ga bolje poznaju, to će ga više voleti (1. Jovanova 4:8). Na primer, treba da znaju odgovore na sledeća pitanja: Zašto je Bog stvorio ljude? Zašto Bog dopušta patnju? Šta će Bog u budućnosti učiniti za ljude? (Pročitajte Filipljanima 1:9.)

Da bi vaša deca zavolela Boga, ona moraju videti da ga i vi sami volite. Tada će se i ona verovatno ugledati na vas. (Pročitajte Ponovljene zakone 6:5-7 i Poslovice 22:6.)

Kako možete dopreti do srca svoje dece?

Božja Reč je veoma delotvorna (Jevrejima 4:12). Zato pomozite svojoj deci da se upoznaju sa osnovnim biblijskim učenjima. Da biste im pritom doprli do srca, možete slediti Isusov primer. On je ljudima postavljao pitanja, slušao ih je i objašnjavao im stihove iz Svetog pisma. (Pročitajte Luku 24:15-19, 27, 32.)

Ono što je u Bibliji zapisano o tome kako se Bog ophodio s ljudima takođe može pomoći deci da ga upoznaju i zavole. Publikacije koje su namenjene tome mogu se pronaći na veb-sajtu www.jw.org (Pročitajte 2. Timoteju 3:16.)