Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

S NASLOVNE STRANE | DA LI MOŽETE BITI BLISKI S BOGOM?

Da li ste bliski s Bogom?

Da li ste bliski s Bogom?

„Kada imaš blizak odnos s Bogom, to ti pruža osećaj sigurnosti i ispunjenosti. Znaš da ti Bog uvek želi samo najbolje.“ (KRISTOFER, MLADIĆ IZ GANE)

„Bog vidi kada si usamljen i pruža ti više ljubavi i pažnje nego što bi ikada mogao da zamisliš.“ (HANA, 13 GODINA, ALJASKA)

„Saznanje da imaš blizak odnos s Bogom je nešto najdragocenije što ti uliva neopisivi mir!“ (DŽINA, OKO 45 GODINA, JAMAJKA)

Kristofer, Hana i Džina nisu jedini. Mnogi širom sveta su uvereni u to da ih Bog smatra svojim prijateljima. A vi? Da li biste za sebe rekli da ste bliski s Bogom? Ili biste voleli da mu se približite? Možda se pitate: ’Da li je stvarno moguće da običan čovek bude prijatelj sa Svemoćnim Bogom? Ako jeste, na koji način?‘

MOGUĆE JE BITI BLIZAK S BOGOM

Prema Bibliji, moguće je imati blizak, lični odnos s Bogom. U njoj se kaže da je Bog vernog čoveka Avrahama nazvao svojim prijateljem (Isaija 41:8). Pored toga, zapazite srdačan poziv koji je zabeležen u Jakovljevoj 4:8: „Približite se Bogu, i on će se približiti vama.“ Dakle, jasno je da je moguće biti blizak s Bogom — biti njegov prijatelj. Ali pošto je Bog nevidljiv, kako mu se možete približiti i biti u dobrom odnosu s njim?

Da bismo odgovorili na to pitanje, osmotrimo kako nastaje prijateljstvo između dva čoveka. Oni najpre kažu jedno drugom kako se zovu. Zatim, dok redovno razgovaraju o svojim mislima i osećanjima, postaju sve bliži. Svaki put kada urade nešto jedan za drugoga, njihovo prijateljstvo postaje još čvršće. Nešto slično se može reći i za razvijanje bliskog odnosa s Bogom. Hajde da to osmotrimo.