Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

S NASLOVNE STRANE | DA LI MOŽETE BITI BLISKI S BOGOM?

Najbolji način života

Najbolji način života

Šta možete uraditi da biste bili bliski s Bogom? Osmotrili smo nekoliko koraka:

  1. Znati i koristiti Božje ime, Jehova.

  2. Redovno komunicirati s njim putem molitve i proučavanja njegove Reči, Biblije.

  3. Istrajno činiti ono što mu je ugodno.

Približite se Bogu tako što ćete koristiti njegovo ime, moliti mu se, proučavati njegovu Reč i raditi ono što će ga obradovati

Da li biste na osnovu ovoga rekli da radite ono što je potrebno da biste bili bliski s Bogom? Da li smatrate da biste u nečemu mogli da se poboljšate? Sasvim je razumljivo da je neophodan izvestan trud, ali razmislite koliko vam dobra to može doneti.

„Ono što činimo da bismo bili bliski s Bogom vredno je svakog truda“, kaže Dženifer iz Sjedinjenih Država. „Ima mnogo razloga za to: stičemo više pouzdanja u Boga, bolje razumemo kakav je kao osoba, ali iznad svega, još više ga volimo. To je najbolji način života!“

Jehovini svedoci će vam rado pomoći u tome da budete bliski s Bogom. Oni mogu besplatno proučavati Sveto pismo s vama. Takođe ste srdačno pozvani na njihove sastanke, gde ćete biti u društvu onih kojima je stalo do toga da budu u dobrom odnosu s Bogom. * Sve to će vam pomoći da osećate isto što i psalmista koji je rekao: „Meni je dobro biti blizu Boga“ (Psalam 73:28).

^ odl. 9 Ako želite da proučavate Sveto pismo ili da dođete na sastanak Jehovinih svedoka, slobodno se obratite onome ko vam je uručio ovaj časopis ili posetite naš veb-sajt, www.jw.org, i na dnu početne stranice potražite KONTAKT.