Префрли се на текстот

Пари

Како да водите сметка за парите

Каква улога играат довербата и чесноста?

Може ли Библијата да ти помогне ако имаш долгови и финансиски проблеми?

Среќата не се купува со пари, но библиските начела можат да ти помогнат исправно да ракуваш со парите.

Како да се води сметка за парите

Парите се причина за многу кавги во семејството. Библијата може да ти помогне во овој поглед.

Како да трошите разумно

Не чекајте да останете без пари, па тогаш да мислите како да трошите помалку. Научете како да трошите разумно, пред ситуацијата да излезе од контрола.

Кога си во долгови до гуша

Што можат да направат семејствата ако се во долгови до гуша?