Префрли се на текстот

Романтични врски

Љубов или пријателство? — Прв дел: Какви сигнали добивам?

Прочитај како може да дознаеш дали некому му се допаѓаш или те смета само за пријател.

Љубов или пријателство? — Втор дел: Какви сигнали испраќам?

Можно ли е некој твој пријател од спротивниот пол да си помисли дека ти се свиѓа? Размисли за следниве предлози.

Дали е вистинска љубов?

Дознај што е затресканост, а што вистинска љубов.

Дали флертувањето е само забава?

Што е флертување? Зошто некои флертуваат? Се кријат ли некои опасности?

Што е вистинска љубов?

Библиските начела можат да им помогнат на христијаните да изберат добар брачен другар и да ја зачуваат вистинската љубов во бракот.

Дали си спремен за врска?

Прочитај 4 прашања што ќе ти помогнат да дознаеш дали си спремен за врска.

Дали си спремна за брак?

За да го дознаеш одговорот на ова прашање, мора добро да се познаваш себеси. Тоа што искрено ќе се преиспиташ може многу да ти помогне.

Како можеш да знаеш дали тој е за тебе?

Како да знаеш каков е навистина оној што ти се допаѓа?

Дали Јеховините сведоци имаат правила за љубовните врски?

Дали љубовните врски се чисто за забава или нешто посериозно?

Треба ли да раскинеме? (Дел 1)

Бракот е трајна врска. Затоа, ако не си сигурна дали тој е вистинскиот, не ги игнорирај своите чувства.

Треба ли да раскинеме? (Дел 2)

Не е лесно да ѝ ставиш крај на една врска. Како да го направиш тоа? Што ќе ти помогне да го преболиш раскинувањето?

Како да го преболиш раскинувањето

Како можеш да го залечиш скршеното срце и да продолжиш понатаму?