Topik Liyané

Ing bagéan iki ana akèh artikel lan vidéo sing tau muncul ing halaman utama jw.org. Wacanen artikelé lan tontonen vidéoné bèn njenengan tambah yakin nèk pathokané Alkitab kuwi bermanfaat.

KUDU TERUS JAGA-JAGA

Menurut Alkitab, Ngapa Kok Bumi Panas Banget?

Apa bumi bakalé ora isa dienggoni manèh?

KUDU TERUS JAGA-JAGA

Menurut Alkitab, Apa Wong Jahat Bakal Ana Terus?

Apa wong-wong sing jahat kaya ngono bakal ana terus?

KUDU TERUS JAGA-JAGA

Menurut Alkitab, Ngapa Kok Bumi Iki Rusak?

Ayat ing Alkitab sing njelaské ngapa kok bumi iki rusak.

KUDU TERUS JAGA-JAGA

Ngapa Kok Saiki Rega-Rega Padha Mundhak?

Ing Alkitab ana jawabané.

KUDU TERUS JAGA-JAGA

Ngapa Kok Ana Bocah-Bocah sing Ditémbaki ing Sekolahan?

Menurut Alkitab, ngapa kok ana wong sing jahat banget kaya ngono? Apa wong jahat bakal ana terus?

KUDU TERUS JAGA-JAGA

Kelaparan Merga Perang ing Ukraina

Ing Alkitab wis diramalké nèk ing akhir jaman bakal ana kelaparan. Tapi ing Alkitab ya ana saran lan harapan kanggo awaké dhéwé.

KUDU TERUS JAGA-JAGA

Sing Mati Merga COVID Ana 6 Juta—Menurut Alkitab Piyé?

Ing Alkitab ana ramalan soal pandemi. Ing Alkitab ya ana penghiburan lan harapan kanggo awaké dhéwé.

KUDU TERUS JAGA-JAGA

Menurut Alkitab, Apa Éntuk Nyembah Patung?

Apa Gusti Allah seneng nèk awaké dhéwé ngibadahé nganggo patung?

KUDU TERUS JAGA-JAGA

Pemimpin Agama Ndhukung Perang ing Ukraina—Menurut Alkitab Piyé?

Pemimpin agama Rusia lan Ukraina ndhukung perang. Kuwi ora sesuai karo ajarané Yésus.

KUDU TERUS JAGA-JAGA

Jutaan Wong Ngungsi saka Ukraina

Ngapa kok wong-wong kudu ngungsi? Apa ana harapan ing Alkitab?

Apa Ana Pamréntah sing Ora Bakal Korupsi?

Apa buktiné nèk Kerajaané Gusti Allah ora bakal korupsi?

Rusia Nyerang Ukraina

Menurut Alkitab, akhiré mengko bakal piyé?

Saran ing Alkitab Bèn Ora Kecanduan Narkoba

Papat saran ing Alkitab bèn ora kecanduan.

Apa Bumi Bakal Hancur Merga Pemanasan Global?

Apa Gusti Allah bakal meneng waé nèk bumi dirusak?

Ramalan ing Alkitab soal Gempa Bumi

Saka ramalan ing Alkitab, awaké dhéwé isa ngerti apa sing bakal kelakon ora suwé manèh.

Apa Keadaan ing Donya Isa Dadi Luwih Apik Sakwisé Pandemi?

Enem pathokan ing Alkitab sing bermanfaat saiki.

Apa Muridé Yésus Éntuk Mèlu-Mèlu Politik?

Saiki akèh wong ngakuné muridé Yésus, tapi mèlu-mèlu politik. Apa muridé Yésus éntuk mèlu politik?

Apa Masalah Ékonomi Isa Diatasi?

Ana pamréntahan sing isa nggawé kabèh wong kebutuhané isa dicukupi.

Saran-Saran ing Alkitab kanggo sing Kena Bencana Alam

Saran-saran ing Alkitab kanggo sing kena bencana.

Apa Térorisme Bakal Ana Terus?

Ana saran ing Alkitab kanggo korban térorisme.

Aja Gampang Percaya karo Kabèh Informasi

Kudu ngati-ati karo berita sing isa marahi wong salah paham, berita sing ora bener, lan téori konspirasi.

Ditinggal Mati Wong sing Disayangi

Saran-saran bèn ora terus-terusan sedhih.

Apa Pathokan ing Alkitab Isih Cocog kanggo Jaman Saiki?

Ngapa kok manungsa kudu manut Gusti Allah? Alesané ana loro.

Piyé Carané Bèn Ora Terlalu Kuwatir?

Ayat-ayat Alkitab lan tips apa waé sing isa mbantu ngatasi rasa kuwatir?

Harapan ing Masa Depan

Ramalané manungsa isa waé salah, tapi nèk ramalan ing Alkitab piyé?

Apa Gusti Allah Seneng Nèk Wong Ngibadah Tapi Tujuané Bèn Isa Éntuk Untung?

Ana pendhéta sing sugih banget padahal jemaaté mlarat.

Pitu Saran Bèn Panganan Isa Tetep Séhat

Gusti Allah kuwi sing mènèhi urip. Makané, awaké dhéwé kudu njaga keséhatané awaké dhéwé lan keluarga. Piyé carané?

Sapa sing Isa Nggawé Bumi Iki Dadi Apik Manèh?

Menurut para ahli, bumi iki rusak merga kelakuané manungsa.

Piyé Nèk Ana Pandemi?

Wektu ana pandemi, piyé carané bèn njenengan isa tetep aman, ora strès, lan tetep cedhak karo Gusti Allah?

Saran kanggo Wong Lanang Bèn Ora Strès

Saiki akèh wong strès. Nèk njenengan lagi strès, ing Alkitab ana saran-saran sing apik sing isa mbantu njenengan.

Carané Bèn Ora Kelelahan Merga Pandemi

Kelelahan merga pandemi kuwi bahaya. Isa waé awaké dhéwé dadi ora manut protokol keséhatan.

Apa Wong sing Ora Adil Bakal Terus Ana?

Menurut Alkitab Gusti Allah nganggep nèk kabèh manungsa kuwi berharga. Dadi, Dhèwèké mesthi bakal adil.

Alkitab Terjemahan Donya Anyar Edisi Revisi Wis Ana ing Basa Spanyol

Piyé carané para penerjemah isa nerjemahké Alkitab padahal sak kata isa waé nduwé arti luwih saka siji?

Saran kanggo sing Lagi Lara

Ana saran apa ing Alkitab kanggo sing lagi lara?

Sing Isa Ditindakké Wektu Penghasilané Berkurang

Penghasilan berkurang isa nggawé njenengan strès. Ing Alkitab, ana naséhat-naséhat sing isa mbantu njenengan luwih tenang senajan penghasilané berkurang.

Piyé Carané Bèn Njenengan Ora Kecanduan Alkohol?

Lima saran sing isa mbantu njenengan bèn ora kecanduan alkohol.

Bantuan kanggo Korban Kekerasan dalam Rumah Tangga (KDRT)

Iki dudu salahé njenengan lan njenengan isa éntuk penghiburan.

Tetep Bahagia Senajan Ora Isa ing Ngendi-endi

Njenengan bakal tetep nduwé harapan lan bahagia senajan ora isa ing ngendi-endi.

Apa Yohanes Pembaptis Kuwi Ana Tenan?

Ahli sejarah abad pertama sing jenengé Yosefus yakin nèk Yohanes Pembaptis kuwi ana tenan. Dadi, awaké dhéwé ya isa yakin soal kuwi.

Penemuan Sejarah Mbuktèkké Panggonané Salah Siji Suku Israèl

Pecahan tanah liat sing ditemokké ing Samaria mbuktèkké katrangané Alkitab.

Apa Gunané Cap ing Jaman Mbiyèn?

Apa sebabé cap ing jaman mbiyèn kuwi penting, lan piyé para raja lan pemimpin nggunakké kuwi?

Apa Katrangané Alkitab soal Penawanané Wong Yahudi ing Babilon Kuwi Bener?

Apa ramalané Gusti Allah soal penawanané wong Yahudi ing Babilon cocog karo réferènsi-réferènsi sing dudu saka Alkitab?

Pahatan Mesir Kuno Mbuktèkké Nèk Crita ing Alkitab Kuwi Bener

Peninggalan sejarah Mesir kuno nduduhké nèk crita ing Alkitab kuwi bener.

Pathokané Gusti Allah soal Kebersihan Luwih Unggul

Bangsa Israèl ing jaman mbiyèn éntuk manfaat merga manut pathokané Gusti Allah soal kebersihan.

Penyebab, Gejala, lan Carané Ngobati Anémia

Anémia kuwi apa? Apa anémia isa dicegah lan diobati?

Temuan Arkéologi Nduduhké Nèk Raja Daud Kuwi Tokoh Sejarah

Ana sing nduwé pendapat nèk Raja Daud saka Israèl kuwi mitos. Ning, apa sing wis ditemokké para arkéolog?

Naskah Kuna sing Ndhukung Jeneng Yéhuwah

Ana bukti nèk jenengé Gusti Allah kuduné ya ana ing ”Perjanjian Anyar”.

Apa Makhluk Hidup Diciptakké?

Akèh wong sing seneng karo ilmu pengetahuan, termasuk para ilmuwan, sakjané ya ora percaya nèk évolusi kuwi bener.

Carané Nggolèki Ayat Alkitab

Iki urutan 66 buku Alkitab sing biasané ana ing akèh terjemahan Alkitab. Penulisané kuwi jeneng buku, bab, terus ayat.

Wong-Wong sing Nganggep Alkitab Kuwi Berharga—Cuplikan (William Tyndale)

William Tyndale wani mati demi nerjemahké Alkitab. Apa hasilé?

Nuwun sèwu. Ora ana tembung sing cocog.