Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

Pitanja i odgovori

Pitanja i odgovori

Da li Bog sluša sve molitve?

Bog sluša ljude iz svih naroda (Psalam 145:18, 19). U svojoj Reči, Bibliji, podstiče nas da mu poverimo svaku brigu (Filipljanima 4:6, 7). Pa ipak, neke molitve nisu Bogu po volji. Na primer, on ne želi da ponavljamo napamet naučene molitve. (Pročitajte Mateja 6:7.)

Takođe, Jehovi nisu ugodne molitve onih koji se namerno oglušuju o njegove zakone (Poslovice 28:9). Primera radi, u biblijsko doba Bog nije slušao Izraelce koji su bili krivi za ubistvo. Očigledno je da moramo ispuniti neke uslove da bi Bog uslišio naše molitve. (Pročitajte Isaiju 1:15.)

Šta moramo činiti da bi Bog uslišio naše molitve?

Moramo se moliti Bogu s verom (Jakovljeva 1:5, 6). Moramo biti uvereni da on postoji i da mu je stalo do nas. Svoju veru možemo ojačati proučavajući Bibliju jer se prava vera zasniva na činjenicama i dokazima iz Božje Reči. (Pročitajte Jevrejima 11:1, 6.)

Kada se molimo, treba da budemo ponizni i iskreni. Čak se i Božji Sin Isus molio sa poniznošću (Luka 22:41, 42). Dakle, ne treba mi da govorimo Bogu šta da uradi već da čitamo Bibliju kako bismo razumeli šta on očekuje od nas. Tada će naše molitve biti u skladu s njegovom voljom. (Pročitajte 1. Jovanovu 5:14.)