Vrati se na sadržaj

Vrati se na sadržaj

FPG/The Image Bank via Getty Images

BDITE!

Političari upozoravaju na Armagedon – šta o tome kaže Biblija

Političari upozoravaju na Armagedon – šta o tome kaže Biblija

 Ruske snage su u ponedeljak ujutru, 10. oktobra 2022, ispalile razarajuće projektile prema gradovima širom Ukrajine u odmazdi za snažnu eksploziju koja je dva dana ranije oštetila ključni most koji povezuje Krim sa Rusijom. To se desilo vrlo brzo nakon što su političari rekli da nam možda preti Armagedon.

  •   „Nismo se suočili sa mogućnošću Armagedona još od [američkog predsednika] Kenedija i kubanske raketne krize [...] Mislim da nije moguće [koristiti] taktičko nuklearno oružje, a da se to ne završi Armagedonom.“ (Američki predsednik Džozef Bajden, 6. oktobar 2022)

  •   „Slažem se da nam preti Armagedon, cela planeta je u opasnosti.“ (Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski o posledicama korišćenja nuklearnog oružja, BBC News, 8. oktobar 2022)

 Da li bi upotreba nuklearnog oružja mogla dovesti do Armagedona? Šta o tome kaže Biblija?

Da li će korišćenje nuklearnog oružja izazvati Armagedon?

 Neće. Reč „Armagedon“ nalazi se samo na jednom mestu u Bibliji, u Otkrivenju 16:16. Njom se ne ukazuje na rat između sukobljenih naroda, već na rat između Boga i „kraljeva iz celog sveta“ (Otkrivenje 16:14). Bog će putem Armagedona okončati sve ljudske vlasti (Danilo 2:44).

 Da biste saznali više o tome kako će Armagedon uticati na našu planetu, pročitajte članak Šta je Armagedon?

Da li će naša planeta i njeni stanovnici biti uništeni u nuklearnom ratu?

 Neće. Iako nije isključeno da će ljudski vladari u budućnosti upotrebiti nuklearno oružje, Bog neće dozvoliti da naša planeta bude uništena. U Bibliji piše:

  •   „Zemlja ostaje zauvek“ (Propovednik 1:4).

  •   „Pravednici će posedovati zemlju i zauvek će živeti na njoj“ (Psalam 37:29).

 Međutim, biblijska proročanstva i događaji u svetu zaista ukazuju na to da smo sve bliži jednom presudnom trenutku u istoriji (Matej 24:3-7; 2. Timoteju 3:1-5). Saznajte šta Biblija govori o budućnosti putem besplatnog interaktivnog biblijskog kursa.