Пређи на садржај

Пређи на садржај

Питања и одговори

Питања и одговори

Да ли је могуће вечно живети?

Шта нас може ослободити од смрти?

Први човек, Адам, живео је више стотина година. Међутим, на крају је остарио и умро. Од тада људи на разне начине покушавају да спрече старење, али нико није успео да избегне смрт. Зашто? Адам је остарио и умро зато што је згрешио тиме што је био непослушан Богу. Ми старимо јер смо од Адама наследили грех и казну за грех — смрт. (Прочитајте Постанак 5:5 и Римљанима 5:12.)

Да бисмо живели вечно, потребно је да неко за нас плати откупнину (Јов 33:24, 25). Откупнина је цена која се плаћа за нечије ослобођење, а нама је потребно ослобођење од смрти (Излазак 21:29, 30). Исус је платио ту цену када је умро за нас. (Прочитајте Јована 3:16.)

Како можемо добити вечни живот?

Ту могућност неће добити сви. Заправо, људи који попут Адама нису послушни Богу неће моћи да живе вечно. Прилику да живе вечно и буду ослобођени старости и болести имаће само они којима су опроштени греси. (Прочитајте Исаију 33:24; 35:3-6.)

Да би нам греси били опроштени, морамо нешто учинити. Морамо упознати Бога проучавајући његову Реч, Свето писмо. Из те књиге ћемо сазнати како можемо имати квалитетнији живот и такође како можемо стећи Божју наклоност и живети вечно. (Прочитајте Јована 17:3 и Дела апостолска 3:19.)