Пређи на садржај

Пређи на садржај

 Упознајмо Божју Реч

Да ли је могуће вечно живети?

Да ли је могуће вечно живети?

У овом чланку се износе питања о којима сте можда размишљали и наводи се где можете пронаћи одговоре у својој Библији. Јеховиним сведоцима ће бити драго да заједно с вама размотре та питања.

1. Зашто је наш живот тако кратак?

Неке корњаче живе 150 година, а неке врсте дрвећа чак 3 000 година. У поређењу с тим, човеков век је веома кратак. Међутим, наш живот може бити много смисаонији од живота корњаче или дрвета. Јехова Бог је створио људе тако да могу уживати у музици, спорту, храни, учењу, путовању и упознавању других људи. Бог је у наше срце усадио жељу за вечним животом. (Прочитајте Проповедника 3:11.)

2. Да ли је заиста могуће вечно живети?

Јехова живи вечно, никада не умире. Он је извор живота и зато и другима може дати вечни живот (Псалам 36:9; Авакум 1:12). Штавише, он је то обећао свима који га слушају. Људи више неће старити, већ ће се подмлађивати. (Прочитајте Јова 33:24, 25 и Исаију 25:8; 33:24.)

Исус је чинио чуда и тиме показао да можемо веровати у Божје обећање о вечном животу и савршеном здрављу. Лечио је људе који су патили од разних болести и чак ускрсавао мртве. (Прочитајте Луку 7:11-15, 18, 19, 22.)

 3. Када ће вечни живот постати реалност?

Бог жели да живимо заувек, али не у свету који је пун тлачења и насиља, већ на рајској земљи. Он жели да се осећамо сигурно (Псалам 37:9, 29; Исаија 65:21, 22). Када земља буде претворена у Рај, милиони који су умрли биће враћени у живот. Ускрснуле особе које одлуче да служе Богу и да га слушају живеће заувек. (Прочитајте Луку 23:42, 43 и Јована 5:28, 29.)

4. Како можемо добити вечни живот?

Вреди уложити труд да бисмо упознали Бога

Бескрајни живот можемо добити само од Бога. Зато треба да му се приближимо тако што ћемо га боље упознати. Библија то упоређује са узимањем хране (Матеј 4:4). Ми уживамо у јелу, али потребан је труд да би се храна набавила и припремила. Слично томе, узимање духовне хране захтева труд. Али постоји ли ишта вредније од тога да се приближимо Богу и добијемо вечни живот? (Прочитајте Луку 13:23, 24 и Јована 6:27; 17:3.)