Префрли се на текстот

Зошто страдаме?

Одговорот на ова прашање може да ти даде утеха кога ќе се соочиш со некоја трагедија.

Дознај нешто повеќе

Види ги најновите видеоклипови, песни, статии и новости.

Најнови содржини

Присуствувај на состаноците на Јеховините сведоци

Дознај каде се собираме и како изгледаат нашите состаноци. Секој е добредојден и присутните не мора да даваат прилози.

Побарај да те посети некој Јеховин сведок

Можеш да разговараш за Библијата со некој Јеховин сведок или да почнеш бесплатен библиски курс.

Кои се Јеховините сведоци?

Ние, Јеховините сведоци, доаѓаме од стотици различни култури и зборуваме најразлични јазици, но имаме заеднички цели. Пред сѐ, сакаме да го прославиме Јехова, Богот за кој се зборува во Библијата и Творецот на сѐ. Се трудиме да живееме по примерот на Исус Христос, и за нас е чест што сме христијани. Јеховините сведоци им помагаат на луѓето да дознаат нешто повеќе за Библијата и за Божјето Царство. Токму затоа што сведочиме, односно зборуваме за Јехова Бог и за неговото Царство, се нарекуваме Јеховини сведоци.

Разгледај ја нашата интернет-страница. Читај ја Библијата онлајн. Дознај нешто повеќе за нас и за нашите верувања.

 

Two of Jehovah's Witnesses preaching to a man in a rice paddy.