Пређи на садржај

Пређи на садржај

 ПРИБЛИЖИМО СЕ БОГУ

„Гле, све чиним ново!“

„Гле, све чиним ново!“

Да ли желите добро здравље и дуг живот за себе и своје најближе? Да ли бисте волели да живите у свету без бола, патње и смрти? То није само плод маште. Ускоро ће заиста постојати један праведан нови свет, јер то жели Јехова Бог. Погледајте како ће он то остварити, према Откривењу 21:3-5. (Прочитајте.)

[Бог] ће обрисати сваку сузу с њихових очију“ (Откривење 21:4). Овде није реч о сузама радосницама или сузама које штите наше очи. Бог обећава да више нећемо лити сузе зато што нам је тешко. Бог их неће само обрисати већ ће уклонити њихов узрок — бол и патњу.

„Смрти више неће бити“ (Откривење 21:4). Да ли ишта доноси толико суза и боли као смрт? Јехова обећава да ће послушне људе ослободити окова смрти. Како? Тако што ће уклонити њен узрок — грех који смо наследили од Адама (Римљанима 5:12). Он ће на темељу Исусове откупне жртве послушним људима подарити савршенство. * Затим ће уништити смрт, која је у Библији названа последњим непријатељем (1. Коринћанима 15:26). Верни људи ће живети онако како је то Бог првобитно желео — у савршеном здрављу, и то вечно.

„Бола више неће бити“ (Откривење 21:4). Шта то значи? Више неће бити менталног, емоционалног и физичког бола, који је последица греха и несавршености и који данас загорчава живот милионима људи.

Живот без суза, смрти и бола ускоро ће бити реалност. Можда се питате: ’Али где ће то бити? На небу?‘ Не. Размислите о следећем. Као прво, то обећање почиње речима да је ’Божји шатор међу људима‘, а они живе на земљи (Откривење 21:3). Као друго, у обећању се говори о свету у ком „смрти више неће бити“. Смрт никада није постојала на небу, али већ дуго постоји на земљи. Јасно је да се Божје обећање о бољем животу односи на земљу.

Бог ће избрисати све сузе које теку због бола и патње

Јехова жели да верујемо у његово обећање о праведном новом свету. Одмах након што су описани сви ови благослови, он је дао гаранцију: „Гле, све чиним ново!“ и додао: „Ове речи [су] веродостојне и истините“ (Откривење 21:5). Да ли бисте волели да сазнате како ви и ваши најближи можете бити део срећног народа који ће видети испуњење овог дивног Божјег обећања?

^ одл. 5 Више појединости о Христовој откупној жртви може се наћи у 5. поглављу књиге Шта Библија заиста научава?, коју су издали Јеховини сведоци.