Префрли се на текстот

Префрли се на споредното мени

Јеховини сведоци

македонски

Најнови содржини на JW.ORG

 

2017-12-11

БИБЛИСКИ ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ

Кои биле нефилите?

Библијата ги нарекува „силници, прочуени луѓе, кои живееја во старо време“. Што знаеме за нив?

2017-12-08

НАШИОТ ЖИВОТ И СЛУЖБА — РАБОТНИ ЛИСТОВИ

март 2018

2017-12-08

ВОВЕДИ ВО БИБЛИСКИТЕ КНИГИ

Вовед во Захарија

Бројни виденија и пророштва го зајакнале Божјиот народ во минатото. Истите пророштва нѐ уверуваат и нас денес дека Јехова нѐ поддржува.

2017-12-07

РАЗБУДЕТЕ СЕ!

Бр. 1, 2018 | Кој е патот до среќата?

Милиони луѓе се во потрага по среќата. Возможно е да бидеме вистински среќни.

2017-12-06

БИДИ ПРИЈАТЕЛ СО ЈЕХОВА

Биди понизен

Кире учи да биде понизен.

2017-12-05

ВОВЕДИ ВО БИБЛИСКИТЕ КНИГИ

Вовед во Агеј

Ова пророштво истакнува колку е важно службата за Јехова да ја ставиме пред нашите лични интереси.

2017-12-05

ВОВЕДИ ВО БИБЛИСКИТЕ КНИГИ

Вовед во Авакум

Можеме да бидеме сигурни дека Јехова знае како и кога да го спаси својот народ.

2017-12-05

ВОВЕДИ ВО БИБЛИСКИТЕ КНИГИ

Вовед во Софонија

Зошто не треба да се залажуваме дека Јеховиниот ден нема да дојде?

2017-12-01

БИДИ ПРИЈАТЕЛ СО ЈЕХОВА

Нека те води вистината! (Песна 56)

Дали живееш според вистината од Божјата Реч?

2017-12-01

БИДИ ПРИЈАТЕЛ СО ЈЕХОВА — ПЕСНИ ОД ПЕСНАРКАТА

Тој е патот! (Песна 54)

Како можеш и ти да му бидеш послушен на Бог и да одиш по стапките на Исус?

2017-11-30

СТРАЖАРСКА КУЛА — ИЗДАНИЕ ЗА ПРОУЧУВАЊЕ

март 2018

Во овој број се наоѓаат статиите што ќе се проучуваат во седмиците од 30 април до 3 јуни 2018.

2017-11-30

БИБЛИСКИ ПРАШАЊА И ОДГОВОРИ

Што е Пасха?

Што се одбележува со Пасхата? Зошто христијаните не ја слават кога Исус ја славел?

2017-11-27

МЛАДИТЕ ПРАШУВААТ — РАБОТНИ ЛИСТОВИ

Малтретирање на Интернет — што да направиш?

Овој работен лист ќе ти помогне да ги одмериш опциите и да размислиш што е најдобро да преземеш.